Ak hľadáte slávnostný zimný recept aj pre malé deti, toto jedlo by mohlo byť pre vás.
Mrkvu ošúpeme a chví ľu, cca 10 minút povaríme vo vode s klinčekom, prípadne aj škoricou a badiánom.
Potom ju preložíme do pekáčika alebo na panvičku. Pridáme 1 PL olivového oleja a 1 PL medu.
Pečieme v rúre alebo na panvičke ďalších 10 minút, alebo až kým mrkva veľmi jemne zhnedne, nemala by však prihorieť.
Na olivovom oleji orestujeme prsia z hydiny. Pridáme rascu, štipku soli a bylinky.
Za stáleho podlievania horúcou vodou dusíme, spolu cca 40 minút.
Keď je mäso mäkkučké, vidličkami ho rozoberieme, pridáme mrkvy a pokvapkáme maslovo medovou šťavou z mrkvy.
Ingediencie
Pokyny
Mrkvu ošúpeme a chví ľu, cca 10 minút povaríme vo vode s klinčekom, prípadne aj škoricou a badiánom.
Potom ju preložíme do pekáčika alebo na panvičku. Pridáme 1 PL olivového oleja a 1 PL medu.
Pečieme v rúre alebo na panvičke ďalších 10 minút, alebo až kým mrkva veľmi jemne zhnedne, nemala by však prihorieť.
Na olivovom oleji orestujeme prsia z hydiny. Pridáme rascu, štipku soli a bylinky.
Za stáleho podlievania horúcou vodou dusíme, spolu cca 40 minút.
Keď je mäso mäkkučké, vidličkami ho rozoberieme, pridáme mrkvy a pokvapkáme maslovo medovou šťavou z mrkvy.