
Pšeno pred prípravou vždy sparíme. Urobíme to najľahšie tak, že ho prelejeme vriacou vodou cez sitko, alebo namočíme na minútku v miske do vriacej vody a zlejeme.
Pšeno dáme variť spolu s nastrúhanou mrkvou. Na hrnček pšena, dáme hrnček vody.
Varíme približne 20 minút, kým je pšeno aj mrkva úplne mäkká a voda vsiaknutá.
Pridáme olivový olej a štipku kurkumy a soli.
Rozmixujeme tyčovým mixérom na nátierku, ktorú dochutíme podľa veku detí, pokojne aj troškou pretlačeného cesnaku, cibuľkou, paradajkovým pretlakom a pod.
Natierame na chlebíky a ozdobujeme redkvičkami, mrkvou, bylinkami a všetkým, čo je typické jarné a chrúme.
Ingediencie
Pokyny
Pšeno pred prípravou vždy sparíme. Urobíme to najľahšie tak, že ho prelejeme vriacou vodou cez sitko, alebo namočíme na minútku v miske do vriacej vody a zlejeme.
Pšeno dáme variť spolu s nastrúhanou mrkvou. Na hrnček pšena, dáme hrnček vody.
Varíme približne 20 minút, kým je pšeno aj mrkva úplne mäkká a voda vsiaknutá.
Pridáme olivový olej a štipku kurkumy a soli.
Rozmixujeme tyčovým mixérom na nátierku, ktorú dochutíme podľa veku detí, pokojne aj troškou pretlačeného cesnaku, cibuľkou, paradajkovým pretlakom a pod.
Natierame na chlebíky a ozdobujeme redkvičkami, mrkvou, bylinkami a všetkým, čo je typické jarné a chrúme.