AutorluckareceptyskKategória, , NáročnosťZačiatočník
Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
 1 hrnček pšena
 1 hrnček dojčenskej vody Lucka
 1 mrkva
 1 PL olivového oleja
 štipka soli
 štipka kurkumy
 pečivo
 zelenina alebo bylinky na ozdobenie
1

Pšeno pred prípravou vždy sparíme. Urobíme to najľahšie tak, že ho prelejeme vriacou vodou cez sitko, alebo namočíme na minútku v miske do vriacej vody a zlejeme.

2

Pšeno dáme variť spolu s nastrúhanou mrkvou. Na hrnček pšena, dáme hrnček vody.

3

Varíme približne 20 minút, kým je pšeno aj mrkva úplne mäkká a voda vsiaknutá.

4

Pridáme olivový olej a štipku kurkumy a soli.

5

Rozmixujeme tyčovým mixérom na nátierku, ktorú dochutíme podľa veku detí, pokojne aj troškou pretlačeného cesnaku, cibuľkou, paradajkovým pretlakom a pod.

6

Natierame na chlebíky a ozdobujeme redkvičkami, mrkvou, bylinkami a všetkým, čo je typické jarné a chrúme.

Ingediencie

 1 hrnček pšena
 1 hrnček dojčenskej vody Lucka
 1 mrkva
 1 PL olivového oleja
 štipka soli
 štipka kurkumy
 pečivo
 zelenina alebo bylinky na ozdobenie

Directions

1

Pšeno pred prípravou vždy sparíme. Urobíme to najľahšie tak, že ho prelejeme vriacou vodou cez sitko, alebo namočíme na minútku v miske do vriacej vody a zlejeme.

2

Pšeno dáme variť spolu s nastrúhanou mrkvou. Na hrnček pšena, dáme hrnček vody.

3

Varíme približne 20 minút, kým je pšeno aj mrkva úplne mäkká a voda vsiaknutá.

4

Pridáme olivový olej a štipku kurkumy a soli.

5

Rozmixujeme tyčovým mixérom na nátierku, ktorú dochutíme podľa veku detí, pokojne aj troškou pretlačeného cesnaku, cibuľkou, paradajkovým pretlakom a pod.

6

Natierame na chlebíky a ozdobujeme redkvičkami, mrkvou, bylinkami a všetkým, čo je typické jarné a chrúme.

Mrkvovo-pšenová nátierka na veľkonočné obložené chlebíky aj pre najmenších
( 57 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)