AutorluckareceptyskKategória, , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Toto je skvelý darček, ktorý môžete na rodinu vybaliť ešte pred rozbaľovaním darčekov. Prekvapte všetkých vynikajúcim detským vianočným menu.

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia30 minútCelkový čas40 minút
 3 väčšie zemiaky
 1 biely smotanový jogurt
 morská soľ
 bylinky, hrsť mrazenej zelniny (mrkva, hrášok, paprika)
 200 ml dojčenskej vody Lucka
 plátok ryby bez kostí
 kukuričná strúhanka
 1 bielok
 kúsok masla
1

Šalát: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nakrájame na kocky. Biely jogurt premiešame s nasekanými bylinkami (prípadne ich v jogurte rozmixujeme), osolíme a zmiešame so zemiakmi. Do zmesi pridáme mrazenú zeleninu, ktorú sme uvarili v jemne osolenej dojčenskej vode.

2

Ryba: Rybu obalíme v bielku a kukuričnej strúhanke a dáme upiecť na cca 10 – 15 min. do rúry s kúskom masla na vrchu.

Náš tip: Tento vynikajúci recept využijete nielen na Vianoce, ale pri akýchkoľvek iných príležitostiach. Pozor, buďte pripravení na megaúspech!

Ingediencie

 3 väčšie zemiaky
 1 biely smotanový jogurt
 morská soľ
 bylinky, hrsť mrazenej zelniny (mrkva, hrášok, paprika)
 200 ml dojčenskej vody Lucka
 plátok ryby bez kostí
 kukuričná strúhanka
 1 bielok
 kúsok masla

Directions

1

Šalát: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nakrájame na kocky. Biely jogurt premiešame s nasekanými bylinkami (prípadne ich v jogurte rozmixujeme), osolíme a zmiešame so zemiakmi. Do zmesi pridáme mrazenú zeleninu, ktorú sme uvarili v jemne osolenej dojčenskej vode.

2

Ryba: Rybu obalíme v bielku a kukuričnej strúhanke a dáme upiecť na cca 10 – 15 min. do rúry s kúskom masla na vrchu.

Jogurtový šalát a ryba v kukuričnom župane
( 190 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)