AutorluckareceptyskKategória, , , , , , , NáročnosťZačiatočník

6+ mesiacov

Začína sa veľká tanierová guľovačka. Otvoriť ústočká... áááá... prvá guľa zasnežená snehom z jabĺčok už letí.

Dávky1 porcia
Čas prípravy30 minútDoba varenia15 minútCelkový čas45 minút
 250 g pšena
 500 ml dojčenskej vody Lucka
 160 g múky, najlepšie kukuričnej
 morská soľ (od 12+)
 jablčná šťava
 jablko
1

Do pšena, ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka, pridáme múku, soľ a vidličkou dobre premiešame, aby nám vzniklo cesto. Necháme ho 20 minút odležať v chladničke.

2

V hrnci medzitým necháme zovrieť vodu. Z cesta vytvarujeme guľky, ktoré nahádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na hladinu, sú uvarené a my môžeme servírovať.

3

Na tanieri ich posypeme nastrúhaným jablkom a dosladíme jablčnou šťavou, ktorú pred tým na panvici varíme, kým sa nezredukuje na polovicu a nezhustne. Starším deťom môžeme guľky posypať aj orechami a škoricou.

Náš tip: Oslaďte deťom život, ide to aj zdravo. Vyskúšajte javorový sirup alebo jačmenný slad.

Ingediencie

 250 g pšena
 500 ml dojčenskej vody Lucka
 160 g múky, najlepšie kukuričnej
 morská soľ (od 12+)
 jablčná šťava
 jablko

Directions

1

Do pšena, ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka, pridáme múku, soľ a vidličkou dobre premiešame, aby nám vzniklo cesto. Necháme ho 20 minút odležať v chladničke.

2

V hrnci medzitým necháme zovrieť vodu. Z cesta vytvarujeme guľky, ktoré nahádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na hladinu, sú uvarené a my môžeme servírovať.

3

Na tanieri ich posypeme nastrúhaným jablkom a dosladíme jablčnou šťavou, ktorú pred tým na panvici varíme, kým sa nezredukuje na polovicu a nezhustne. Starším deťom môžeme guľky posypať aj orechami a škoricou.

Vianočné guľky zasnežené jablkami
( 370 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)