8+ mesiacov

Mrkvy a batát ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky.
Podusíme ich na 1 PL rastlinného oleja a 1 dcl vody Lucka s troškou mletej rasce a štipkou soli.
Zeleninu potom potlačíme vidličkou. Do horúcej zmesi pridáme obarený mrazený hrášok a všetko spolu znovu potlačíme a spojíme.
Do zmesi pridáme jedno žĺtko a hrsť jemných ovsených vločiek a spojíme do tvarovateľnej zmesi. Ak je zmes príliš vlhká pridáme viac ovsených vločiek.
Ručne potom tvarujeme menšie guľky – fašírky, ktoré obaľujeme v panko strúhanke.
Guľky jemne roztlačíme a poukladáme na plech.
Fašírky pečieme na plechu pokvapkané olejom cca 20 až 30 min na 180 stupňov Celzia.
Tip: Zeleninové fašírky s hráškom a ovsenými vločkami sú dobrý tip pre deti, ale aj celú rodinu. Sú tak akurát do detskej rúčky. Sú rýchle, zdravé, chutné a neokukané jedlo. Chutia malým aj veľkým. Môžete ich podávať so zemiakovou kašou, alebo len tak samotné.
Ingediencie
Pokyny
Mrkvy a batát ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky.
Podusíme ich na 1 PL rastlinného oleja a 1 dcl vody Lucka s troškou mletej rasce a štipkou soli.
Zeleninu potom potlačíme vidličkou. Do horúcej zmesi pridáme obarený mrazený hrášok a všetko spolu znovu potlačíme a spojíme.
Do zmesi pridáme jedno žĺtko a hrsť jemných ovsených vločiek a spojíme do tvarovateľnej zmesi. Ak je zmes príliš vlhká pridáme viac ovsených vločiek.
Ručne potom tvarujeme menšie guľky – fašírky, ktoré obaľujeme v panko strúhanke.
Guľky jemne roztlačíme a poukladáme na plech.
Fašírky pečieme na plechu pokvapkané olejom cca 20 až 30 min na 180 stupňov Celzia.