Tekvicové korenené latte so škoricou a medom je populárna jesenná verzia horúceho kávového nápoja.

Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu umyjeme a opatrne nožom prepolíme. Lyžičkou potom vydlabeme jadierka.
Tekvicu rozložíme na plech na pečenie a dáme ju takto prepolenú piecť. Podľa veľkosti tekvice to potrvá od 30 do 45 min. Menšiu tekvicu budeme piecť samozrejme kratšie.
Upečenú tekvicovú dužinu potom ľahko lyžicou preložíme do mixéra a s troškou vody ju rozmixujeme.
Tekvicové pyré podľa chuti doplníme a dochutíme škoricou, muškátovým orieškom, mletým zázvorom, medom a pokojne aj troškou kakaa.
Pripravíme si kvalitnú kávičku.
Zohrejeme plnotučné mlieko a malým ručným napeňovačom mlieka na capuccino mlieko speníme.
Do vysokého pohára dáme 2 PL pyré, horúcu kávu a napenené horúce mlieko a všetko spolu ešte jemne premiešame.
Ozdobíme mletou škoricou a môžeme vychutnávať.
Ingediencie
Pokyny
Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu umyjeme a opatrne nožom prepolíme. Lyžičkou potom vydlabeme jadierka.
Tekvicu rozložíme na plech na pečenie a dáme ju takto prepolenú piecť. Podľa veľkosti tekvice to potrvá od 30 do 45 min. Menšiu tekvicu budeme piecť samozrejme kratšie.
Upečenú tekvicovú dužinu potom ľahko lyžicou preložíme do mixéra a s troškou vody ju rozmixujeme.
Tekvicové pyré podľa chuti doplníme a dochutíme škoricou, muškátovým orieškom, mletým zázvorom, medom a pokojne aj troškou kakaa.
Pripravíme si kvalitnú kávičku.
Zohrejeme plnotučné mlieko a malým ručným napeňovačom mlieka na capuccino mlieko speníme.
Do vysokého pohára dáme 2 PL pyré, horúcu kávu a napenené horúce mlieko a všetko spolu ešte jemne premiešame.
Ozdobíme mletou škoricou a môžeme vychutnávať.