AutorluckareceptyskKategória, NáročnosťZačiatočník

Tekvicové korenené latte so škoricou a medom je populárna jesenná verzia horúceho kávového nápoja.

Dávky1 porcia
Čas prípravy5 minút
Pre 2 osoby potrebujeme:
 1 menšia alebo 1/2 muškátovej alebo hokaido tekvice
 300 ml plnotučné mlieko alebo rastlinná vegánska náhrada, napr. mandľové
 2 šálky silného espressa
 ½ ČL mletého sušeného zázvoru
 1 ČL mletého klinčeka alebo muškátového orieška
 1 PL medu
 mlieko alebo šľahačka
 2 ČL škorice
1

Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu umyjeme a opatrne nožom prepolíme. Lyžičkou potom vydlabeme jadierka.

2

Tekvicu rozložíme na plech na pečenie a dáme ju takto prepolenú piecť. Podľa veľkosti tekvice to potrvá od 30 do 45 min. Menšiu tekvicu budeme piecť samozrejme kratšie.

3

Upečenú tekvicovú dužinu potom ľahko lyžicou preložíme do mixéra a s troškou vody ju rozmixujeme.

4

Tekvicové pyré podľa chuti doplníme a dochutíme škoricou, muškátovým orieškom, mletým zázvorom, medom a pokojne aj troškou kakaa.

5

Pripravíme si kvalitnú kávičku.

6

Zohrejeme plnotučné mlieko a malým ručným napeňovačom mlieka na capuccino mlieko speníme.

7

Do vysokého pohára dáme 2 PL pyré, horúcu kávu a napenené horúce mlieko a všetko spolu ešte jemne premiešame.

8

Ozdobíme mletou škoricou a môžeme vychutnávať.

Ingediencie

Pre 2 osoby potrebujeme:
 1 menšia alebo 1/2 muškátovej alebo hokaido tekvice
 300 ml plnotučné mlieko alebo rastlinná vegánska náhrada, napr. mandľové
 2 šálky silného espressa
 ½ ČL mletého sušeného zázvoru
 1 ČL mletého klinčeka alebo muškátového orieška
 1 PL medu
 mlieko alebo šľahačka
 2 ČL škorice

Pokyny

1

Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu umyjeme a opatrne nožom prepolíme. Lyžičkou potom vydlabeme jadierka.

2

Tekvicu rozložíme na plech na pečenie a dáme ju takto prepolenú piecť. Podľa veľkosti tekvice to potrvá od 30 do 45 min. Menšiu tekvicu budeme piecť samozrejme kratšie.

3

Upečenú tekvicovú dužinu potom ľahko lyžicou preložíme do mixéra a s troškou vody ju rozmixujeme.

4

Tekvicové pyré podľa chuti doplníme a dochutíme škoricou, muškátovým orieškom, mletým zázvorom, medom a pokojne aj troškou kakaa.

5

Pripravíme si kvalitnú kávičku.

6

Zohrejeme plnotučné mlieko a malým ručným napeňovačom mlieka na capuccino mlieko speníme.

7

Do vysokého pohára dáme 2 PL pyré, horúcu kávu a napenené horúce mlieko a všetko spolu ešte jemne premiešame.

8

Ozdobíme mletou škoricou a môžeme vychutnávať.

Notes

Pumpkin Spice Latte
( 59 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)