8+ mesiacov
Do misy nasypeme múku, pridáme soľ a premiešame.
Čerstvé droždie rozmrvíme do vlažnej vody, pridáme lyžičku cukru, zakryjeme utierkou a necháme postáť 10 minút, kým vzíde kvások.
Do múky prilejeme kvások a cviklové pyré a ručne alebo pomocou robota spracujeme jemné nelepivé cesto.
Poprášime jemne múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok (cca 45 minút až 1 hodinu).
Z cesta potom vytvarujeme minipizze - tváričky a / alebo pizza štangle.
Poukladáme ich na plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
Na omáčku zmiešame cviklové pyré s 2 paradajkovým pretlakom, ochutíme olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, sušeným oreganom a soľou.
Každú pizzu potrieme základom a obložíme strúhaným syrom a čiernymi olivami. My sme použili aj čierny parmezánom.
Rúru si dáme vyhriať na 250 °C. Pizze a štangle pečieme podľa veľkosti 15 až 20 minút do chrumkava.
Podávame s dipom z cviklového pyré a bieleho krémového syra.
Ingediencie
Pokyny
Do misy nasypeme múku, pridáme soľ a premiešame.
Čerstvé droždie rozmrvíme do vlažnej vody, pridáme lyžičku cukru, zakryjeme utierkou a necháme postáť 10 minút, kým vzíde kvások.
Do múky prilejeme kvások a cviklové pyré a ručne alebo pomocou robota spracujeme jemné nelepivé cesto.
Poprášime jemne múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok (cca 45 minút až 1 hodinu).
Z cesta potom vytvarujeme minipizze - tváričky a / alebo pizza štangle.
Poukladáme ich na plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
Na omáčku zmiešame cviklové pyré s 2 paradajkovým pretlakom, ochutíme olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, sušeným oreganom a soľou.
Každú pizzu potrieme základom a obložíme strúhaným syrom a čiernymi olivami. My sme použili aj čierny parmezánom.
Rúru si dáme vyhriať na 250 °C. Pizze a štangle pečieme podľa veľkosti 15 až 20 minút do chrumkava.
Podávame s dipom z cviklového pyré a bieleho krémového syra.