AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

8+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia30 minútCelkový čas40 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
 500 g hladkej múky
 1 ČL soli
 300 ml vlažnej vody
 ½ kocky čerstvého chladeného droždia
 1 ČL medu alebo cukru
 2 PL cviklového pyré
Na obloženie:
 2 PL cviklového pyré
 2 PL paradajkového pretlaku
 sušené oregano, soľ a cesnak
 strúhaný syr
 čierne olivy
Dip:
 cviklové pyré
 syr typu Lučina alebo biely jogurt
1

Do misy nasypeme múku, pridáme soľ a premiešame.

2

Čerstvé droždie rozmrvíme do vlažnej vody, pridáme lyžičku cukru, zakryjeme utierkou a necháme postáť 10 minút, kým vzíde kvások.

3

Do múky prilejeme kvások a cviklové pyré a ručne alebo pomocou robota spracujeme jemné nelepivé cesto.

4

Poprášime jemne múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok (cca 45 minút až 1 hodinu).

5

Z cesta potom vytvarujeme minipizze - tváričky a / alebo pizza štangle.

6

Poukladáme ich na plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť.

7

Na omáčku zmiešame cviklové pyré s 2 paradajkovým pretlakom, ochutíme olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, sušeným oreganom a soľou.

8

Každú pizzu potrieme základom a obložíme strúhaným syrom a čiernymi olivami. My sme použili aj čierny parmezánom.

9

Rúru si dáme vyhriať na 250 °C. Pizze a štangle pečieme podľa veľkosti 15 až 20 minút do chrumkava.

10

Podávame s dipom z cviklového pyré a bieleho krémového syra.

Ingediencie

Pre 4 osoby potrebujeme:
 500 g hladkej múky
 1 ČL soli
 300 ml vlažnej vody
 ½ kocky čerstvého chladeného droždia
 1 ČL medu alebo cukru
 2 PL cviklového pyré
Na obloženie:
 2 PL cviklového pyré
 2 PL paradajkového pretlaku
 sušené oregano, soľ a cesnak
 strúhaný syr
 čierne olivy
Dip:
 cviklové pyré
 syr typu Lučina alebo biely jogurt

Pokyny

1

Do misy nasypeme múku, pridáme soľ a premiešame.

2

Čerstvé droždie rozmrvíme do vlažnej vody, pridáme lyžičku cukru, zakryjeme utierkou a necháme postáť 10 minút, kým vzíde kvások.

3

Do múky prilejeme kvások a cviklové pyré a ručne alebo pomocou robota spracujeme jemné nelepivé cesto.

4

Poprášime jemne múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok (cca 45 minút až 1 hodinu).

5

Z cesta potom vytvarujeme minipizze - tváričky a / alebo pizza štangle.

6

Poukladáme ich na plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť.

7

Na omáčku zmiešame cviklové pyré s 2 paradajkovým pretlakom, ochutíme olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, sušeným oreganom a soľou.

8

Každú pizzu potrieme základom a obložíme strúhaným syrom a čiernymi olivami. My sme použili aj čierny parmezánom.

9

Rúru si dáme vyhriať na 250 °C. Pizze a štangle pečieme podľa veľkosti 15 až 20 minút do chrumkava.

10

Podávame s dipom z cviklového pyré a bieleho krémového syra.

Notes

Halloweenské minipizze a pizza štangle
( 131 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)