12+ mesiacov
Kornútky pripravíme tak, že si z alobalu pripravíme na pevno zvinuté, viac vrstvové kornútky. My sme pracovali s alobalom poskladaným na viacero vrstiev o rozmere cca A5. Kornútkov sme pripravili 6.
Lístkové cesto rozbalíme a rozrežeme ho na 6 rovnako veľkých pruhov. Tie potom namotáme okolo alobalových formičiek na kornútky.
Kornútky potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme v rúre podľa návodu na obale cesta, cca 15 minút na 180 stupňov Celzia.
Hotové kornútky necháme vychladnúť a opatrne z nich vyberieme alobal.
Potom ich, najlepšie cukrárskym sáčkom, naplníme zvolenou plnkou. Dobre sa hodí napríklad jednoduchá nátierka z jemného tvarohu, či bryndze ochutená pažítkou a cibuľkou, ale pokojne to môže byť aj vajíčková nátierka.
Do každého kornútku potom zapichneme malú kytičku petržlenovej vňate a vzniknú nám veselé mrkvičky.
Ingediencie
Directions
Kornútky pripravíme tak, že si z alobalu pripravíme na pevno zvinuté, viac vrstvové kornútky. My sme pracovali s alobalom poskladaným na viacero vrstiev o rozmere cca A5. Kornútkov sme pripravili 6.
Lístkové cesto rozbalíme a rozrežeme ho na 6 rovnako veľkých pruhov. Tie potom namotáme okolo alobalových formičiek na kornútky.
Kornútky potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme v rúre podľa návodu na obale cesta, cca 15 minút na 180 stupňov Celzia.
Hotové kornútky necháme vychladnúť a opatrne z nich vyberieme alobal.
Potom ich, najlepšie cukrárskym sáčkom, naplníme zvolenou plnkou. Dobre sa hodí napríklad jednoduchá nátierka z jemného tvarohu, či bryndze ochutená pažítkou a cibuľkou, ale pokojne to môže byť aj vajíčková nátierka.
Do každého kornútku potom zapichneme malú kytičku petržlenovej vňate a vzniknú nám veselé mrkvičky.