AutorluckareceptyskKategória, , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia45 minútCelkový čas55 minút
Pre 4 až 6 osôb:
Mrkvové kornútky:
 1 balenie chladeného lístkového cesta
 1 vajíčko
Nátierka:
 1 balenie jemného tvarohu, alebo vaša obľúbená nátierka
 pažítka alebo jarná cibuľka na ochutenie
 soľ
 petržlenová vňať na podávanie
1

Kornútky pripravíme tak, že si z alobalu pripravíme na pevno zvinuté, viac vrstvové kornútky. My sme pracovali s alobalom poskladaným na viacero vrstiev o rozmere cca A5. Kornútkov sme pripravili 6.

2

Lístkové cesto rozbalíme a rozrežeme ho na 6 rovnako veľkých pruhov. Tie potom namotáme okolo alobalových formičiek na kornútky.

3

Kornútky potrieme rozšľahaným vajíčkom.

4

Pečieme v rúre podľa návodu na obale cesta, cca 15 minút na 180 stupňov Celzia.

5

Hotové kornútky necháme vychladnúť a opatrne z nich vyberieme alobal.

6

Potom ich, najlepšie cukrárskym sáčkom, naplníme zvolenou plnkou. Dobre sa hodí napríklad jednoduchá nátierka z jemného tvarohu, či bryndze ochutená pažítkou a cibuľkou, ale pokojne to môže byť aj vajíčková nátierka.

7

Do každého kornútku potom zapichneme malú kytičku petržlenovej vňate a vzniknú nám veselé mrkvičky.

Ingediencie

Pre 4 až 6 osôb:
Mrkvové kornútky:
 1 balenie chladeného lístkového cesta
 1 vajíčko
Nátierka:
 1 balenie jemného tvarohu, alebo vaša obľúbená nátierka
 pažítka alebo jarná cibuľka na ochutenie
 soľ
 petržlenová vňať na podávanie

Directions

1

Kornútky pripravíme tak, že si z alobalu pripravíme na pevno zvinuté, viac vrstvové kornútky. My sme pracovali s alobalom poskladaným na viacero vrstiev o rozmere cca A5. Kornútkov sme pripravili 6.

2

Lístkové cesto rozbalíme a rozrežeme ho na 6 rovnako veľkých pruhov. Tie potom namotáme okolo alobalových formičiek na kornútky.

3

Kornútky potrieme rozšľahaným vajíčkom.

4

Pečieme v rúre podľa návodu na obale cesta, cca 15 minút na 180 stupňov Celzia.

5

Hotové kornútky necháme vychladnúť a opatrne z nich vyberieme alobal.

6

Potom ich, najlepšie cukrárskym sáčkom, naplníme zvolenou plnkou. Dobre sa hodí napríklad jednoduchá nátierka z jemného tvarohu, či bryndze ochutená pažítkou a cibuľkou, ale pokojne to môže byť aj vajíčková nátierka.

7

Do každého kornútku potom zapichneme malú kytičku petržlenovej vňate a vzniknú nám veselé mrkvičky.

Mrkvičky z lístkového cesta s nátierkou
( 51 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)