8+ mesiacov

Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C a pripravíme si formu na mafiny alebo papierové košíčky.
V miske si roztlačíme banán a pridáme nastrúhanú mrkvu. Vyšľaháme vajce, mlieko a olej a pridáme do mrkvovej zmesi.
V inej miske zmiešame suché ingrediencie – ovsené vločky, múku a prášok do pečiva. Postupne pridáme k mrkvovej zmesi a jemne premiešame. Cesto by malo byť hustejšie.
Malá finta: Ak chceme jemnejšie a sladšie mafinky, pridáme aj lyžicu jablkového pyré.
Potom už cesto dáme do formy, asi do ¾ výšky.
Bola to ozaj rýchla príprava.
Pečieme už iba 15 – 20 minút, kým nie sú mafiny zlatisté a pevné na dotyk.
Po vychladnutí príde tá kreatívnejšia časť, zdobenie.
Počas chladnutia koláčikov máme čas na prípravu krému:
Jemný tvaroh alebo čerstvý krémový syr vymiešame so šľahačkovou smotanou, práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Môžeme pridať aj trochu šťavy z citróna.
Ozdobujeme pomocou cukrárskeho vrecka a všetkých umeleckých buniek, ktoré sme v sebe objavili. Či už to bude krémový kopček alebo vtáčie hniezdočko, všetko sa počíta.
Vrch ešte posypeme nastrúhanou kôrou z biocitróna.
My sme mafiny ozdobili aj baby mrkvičkami, ktoré sme si samy vyrobili. Hoblinky z mrkvy sme nevyhodili. Sú veľmi pekné a aj zdravé. A zvyšok mrkvičky šup napríklad do polievky.
Ingediencie
Pokyny
Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C a pripravíme si formu na mafiny alebo papierové košíčky.
V miske si roztlačíme banán a pridáme nastrúhanú mrkvu. Vyšľaháme vajce, mlieko a olej a pridáme do mrkvovej zmesi.
V inej miske zmiešame suché ingrediencie – ovsené vločky, múku a prášok do pečiva. Postupne pridáme k mrkvovej zmesi a jemne premiešame. Cesto by malo byť hustejšie.
Malá finta: Ak chceme jemnejšie a sladšie mafinky, pridáme aj lyžicu jablkového pyré.
Potom už cesto dáme do formy, asi do ¾ výšky.
Bola to ozaj rýchla príprava.
Pečieme už iba 15 – 20 minút, kým nie sú mafiny zlatisté a pevné na dotyk.
Po vychladnutí príde tá kreatívnejšia časť, zdobenie.
Počas chladnutia koláčikov máme čas na prípravu krému:
Jemný tvaroh alebo čerstvý krémový syr vymiešame so šľahačkovou smotanou, práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Môžeme pridať aj trochu šťavy z citróna.
Ozdobujeme pomocou cukrárskeho vrecka a všetkých umeleckých buniek, ktoré sme v sebe objavili. Či už to bude krémový kopček alebo vtáčie hniezdočko, všetko sa počíta.
Vrch ešte posypeme nastrúhanou kôrou z biocitróna.
My sme mafiny ozdobili aj baby mrkvičkami, ktoré sme si samy vyrobili. Hoblinky z mrkvy sme nevyhodili. Sú veľmi pekné a aj zdravé. A zvyšok mrkvičky šup napríklad do polievky.