12+ mesiacov
Náš tip: Ako upraviť vianočné recepty pre bábätká?
Pohoda, sú to len malé úpravy a tradičné vianoce môžu rozvoniavať.
Obmena pre bábätká od 12 mesiacov.
- namiesto maku slovenské vlašské orechy
- namiesto kravského mlieka dojčenská Lucka a rastlinné mlieko
- namiesto medu kokosový cukor alebo agávový sirup
Obmena pre bábätká od 8 mesiacov.
- namiesto maku strúhanková posýpka
- namiesto kravského mlieka dojčenská Lucka
- namiesto medu kokosový cukor
Do misky nalejem vlažné mlieko alebo dojčenskú vodu a nadrobíme droždie. Pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások, cca 10 minút. Do väčšej misy odvážime múku, pridáme soľ a premiešame. Do stredu urobíme jamku a prilejeme kvások.
Pridáme olej a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Necháme asi 40 minút vykysnúť.
Cesto rozdelíme na 8 častí.
Z každej vyformujeme valček 1,5 cm hrubý, ktorý krájame malé kúsky. Z nich vyguľkáme malé guľky.
Bobaľky poukladáme na plech s papierom na pečenie. Bobaľky môžeme ešte nechať pár minút na plechu podkysnúť. Pečieme ich približne 10 minút do zlata na 200 °C.
Pred servírovaním ich povaríme pár minút v horúcej vode (ako cestoviny). Posypeme opraženou strúhankou s kokosovým cukrom alebo orechami.
A potom si už len užívajte vôňe a atmosféru.
Ingediencie
Pokyny
Do misky nalejem vlažné mlieko alebo dojčenskú vodu a nadrobíme droždie. Pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások, cca 10 minút. Do väčšej misy odvážime múku, pridáme soľ a premiešame. Do stredu urobíme jamku a prilejeme kvások.
Pridáme olej a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Necháme asi 40 minút vykysnúť.
Cesto rozdelíme na 8 častí.
Z každej vyformujeme valček 1,5 cm hrubý, ktorý krájame malé kúsky. Z nich vyguľkáme malé guľky.
Bobaľky poukladáme na plech s papierom na pečenie. Bobaľky môžeme ešte nechať pár minút na plechu podkysnúť. Pečieme ich približne 10 minút do zlata na 200 °C.
Pred servírovaním ich povaríme pár minút v horúcej vode (ako cestoviny). Posypeme opraženou strúhankou s kokosovým cukrom alebo orechami.