12+ mesiacov
Do misky nalejem vlažné mlieko alebo dojčenskú vodu a nadrobíme droždie. Pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások, cca 10 minút.
Do väčšej misy odvážime múku, pridáme soľ a premiešame. Do stredu urobíme jamku a prilejeme kvások.
Pridáme olej a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Necháme asi 40 minút vykysnúť.
Cesto rozdelíme na 8 častí.
Z každej vyformujeme valček 1,5 cm hrubý, ktorý krájame malé kúsky. Z nich vyguľkáme malé guľky.
Bobaľky poukladáme na plech s papierom na pečenie. Bobaľky môžeme ešte nechať pár minút na plechu podkysnúť. Pečieme ich približne 10 minút do zlata na 200 °C.
Pred servírovaním ich povaríme pár minút v horúcej vode (ako cestoviny). Posypeme opraženou strúhankou s kokosovým cukrom alebo orechami.
A potom si už len užívajte vôňe a atmosféru.
Ingediencie
Directions
Do misky nalejem vlažné mlieko alebo dojčenskú vodu a nadrobíme droždie. Pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások, cca 10 minút.
Do väčšej misy odvážime múku, pridáme soľ a premiešame. Do stredu urobíme jamku a prilejeme kvások.
Pridáme olej a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Necháme asi 40 minút vykysnúť.
Cesto rozdelíme na 8 častí.
Z každej vyformujeme valček 1,5 cm hrubý, ktorý krájame malé kúsky. Z nich vyguľkáme malé guľky.
Bobaľky poukladáme na plech s papierom na pečenie. Bobaľky môžeme ešte nechať pár minút na plechu podkysnúť. Pečieme ich približne 10 minút do zlata na 200 °C.
Pred servírovaním ich povaríme pár minút v horúcej vode (ako cestoviny). Posypeme opraženou strúhankou s kokosovým cukrom alebo orechami.