AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia30 minútCelkový čas40 minút
Na 4 misky potrebujeme
 200 g jemného tvarohu
 1 smotanu na šľahanie
 1 vanilkový cukor
 1 dcl javorového sirupu
 veľkú hrsť detských piškót
 1 PL kvalitného kakaa
1

Do misky dáme 0,5 dcl javorového sirupu a 0,5 dcl vody Lucka. Piškóty namáčame v zriedenom javorovom sirupe. Poukladáme ich na dno ozdobných pohárikov alebo misiek, najlepšie priehľadných. Potom si vymiešame krémovú vrstvu. Tvaroh dáme do vyššej misy a premiešame so smotanou na šľahanie. Pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme ručným šľahačom na krém. Obe zložky by mali byť dobre vychladené. Cukrársky trik je umiestniť vopred na chvíľu do chladničky aj nádobu, v ktorej budeme krém šľahať. Vhodná je vyššia nádoba, aby šľahačka pri šľahaní „neprskala“. Krém potom lyžicou premiestnime do cukrárskeho vrecka. Ak vrecko nemáme, môžeme krém pokojne na tiramisu nanášať lyžičkou.

2

Na prvú vrstvu piškót natrieme krém. Zopakujeme vrstvu namočených piškót a povrch s krémom uhladíme a jemne posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme niekoľko hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili.

3

Ak nechceme použiť kakao, môžeme poháre posypať podrvenými piškótkami alebo čerstvým ovocím.

4

Do letnej verzie môžeme na namáčanie piškót použiť napr. zriedený jahodový sirup a 1 ČL citrónovej šťavy. Tiramisu môžeme ozdobiť čerstvými jahodami alebo iným sezónnym ovocím.

 

Ingediencie

Na 4 misky potrebujeme
 200 g jemného tvarohu
 1 smotanu na šľahanie
 1 vanilkový cukor
 1 dcl javorového sirupu
 veľkú hrsť detských piškót
 1 PL kvalitného kakaa

Directions

1

Do misky dáme 0,5 dcl javorového sirupu a 0,5 dcl vody Lucka. Piškóty namáčame v zriedenom javorovom sirupe. Poukladáme ich na dno ozdobných pohárikov alebo misiek, najlepšie priehľadných. Potom si vymiešame krémovú vrstvu. Tvaroh dáme do vyššej misy a premiešame so smotanou na šľahanie. Pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme ručným šľahačom na krém. Obe zložky by mali byť dobre vychladené. Cukrársky trik je umiestniť vopred na chvíľu do chladničky aj nádobu, v ktorej budeme krém šľahať. Vhodná je vyššia nádoba, aby šľahačka pri šľahaní „neprskala“. Krém potom lyžicou premiestnime do cukrárskeho vrecka. Ak vrecko nemáme, môžeme krém pokojne na tiramisu nanášať lyžičkou.

2

Na prvú vrstvu piškót natrieme krém. Zopakujeme vrstvu namočených piškót a povrch s krémom uhladíme a jemne posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme niekoľko hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili.

3

Ak nechceme použiť kakao, môžeme poháre posypať podrvenými piškótkami alebo čerstvým ovocím.

4

Do letnej verzie môžeme na namáčanie piškót použiť napr. zriedený jahodový sirup a 1 ČL citrónovej šťavy. Tiramisu môžeme ozdobiť čerstvými jahodami alebo iným sezónnym ovocím.

Baby tiramisu
( 147 zobrazení celkovo, 2 dnešných zobrazení)