12+ mesiacov
Do misky dáme 0,5 dcl javorového sirupu a 0,5 dcl vody Lucka. Piškóty namáčame v zriedenom javorovom sirupe. Poukladáme ich na dno ozdobných pohárikov alebo misiek, najlepšie priehľadných. Potom si vymiešame krémovú vrstvu. Tvaroh dáme do vyššej misy a premiešame so smotanou na šľahanie. Pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme ručným šľahačom na krém. Obe zložky by mali byť dobre vychladené. Cukrársky trik je umiestniť vopred na chvíľu do chladničky aj nádobu, v ktorej budeme krém šľahať. Vhodná je vyššia nádoba, aby šľahačka pri šľahaní „neprskala“. Krém potom lyžicou premiestnime do cukrárskeho vrecka. Ak vrecko nemáme, môžeme krém pokojne na tiramisu nanášať lyžičkou.
Na prvú vrstvu piškót natrieme krém. Zopakujeme vrstvu namočených piškót a povrch s krémom uhladíme a jemne posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme niekoľko hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili.
Ak nechceme použiť kakao, môžeme poháre posypať podrvenými piškótkami alebo čerstvým ovocím.
Do letnej verzie môžeme na namáčanie piškót použiť napr. zriedený jahodový sirup a 1 ČL citrónovej šťavy. Tiramisu môžeme ozdobiť čerstvými jahodami alebo iným sezónnym ovocím.
Ingediencie
Directions
Do misky dáme 0,5 dcl javorového sirupu a 0,5 dcl vody Lucka. Piškóty namáčame v zriedenom javorovom sirupe. Poukladáme ich na dno ozdobných pohárikov alebo misiek, najlepšie priehľadných. Potom si vymiešame krémovú vrstvu. Tvaroh dáme do vyššej misy a premiešame so smotanou na šľahanie. Pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme ručným šľahačom na krém. Obe zložky by mali byť dobre vychladené. Cukrársky trik je umiestniť vopred na chvíľu do chladničky aj nádobu, v ktorej budeme krém šľahať. Vhodná je vyššia nádoba, aby šľahačka pri šľahaní „neprskala“. Krém potom lyžicou premiestnime do cukrárskeho vrecka. Ak vrecko nemáme, môžeme krém pokojne na tiramisu nanášať lyžičkou.
Na prvú vrstvu piškót natrieme krém. Zopakujeme vrstvu namočených piškót a povrch s krémom uhladíme a jemne posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme niekoľko hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili.
Ak nechceme použiť kakao, môžeme poháre posypať podrvenými piškótkami alebo čerstvým ovocím.
Do letnej verzie môžeme na namáčanie piškót použiť napr. zriedený jahodový sirup a 1 ČL citrónovej šťavy. Tiramisu môžeme ozdobiť čerstvými jahodami alebo iným sezónnym ovocím.