12+ mesiacov
Vajíčka v mise vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a vodu. Vodu pridávame po lyžičkách, ak by sa nám zdalo cesto riedke, nedáme všetkú. Do zmesi pridáme hladkú múku, ktorú sme pred tým premiešali s práškom do pečiva a štipkou soli.
Cesto vylejeme do menšej koláčovej alebo tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C cca 20 až 30 minút, záleží od veľkosti formy. Počas pečenia pred koncom vyskúšame test so špajľou. Ak je stále vlhká a špinavá od cesta, pečieme dlhšie. Ak je už suchá, môžeme vypnúť rúru.
Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a stiahneme papier na pečenie. Cesto namrvíme do misky. Ak máte zvyšky koláčov, či mufinov z piškótového, či treného cesta, je to ideálny spôsob na ich využitie. K cestu pridáme 1 PL mascarpone, alebo krémového tvarohu. Všetko spolu premiešame a zo vzniknutej zmesi tvarujeme guľky. Guľky dáme na cca hodinu do mrazničky.
V miske nad parou rozpustíme čokoládu. Ak chceme ružovú, môžeme do nej kvapnúť kvapku malinového sirupu. Guľky vyberieme z mrazničky, špajlu namočíme do čokolády, napichneme guľku a lyžičkou ju oblievame čokoládou. Ozdobíme cukrárskymi ozdobami, lyofilizovanými namrvenými malinami, alebo kokosom, či namrvenými detskými piškótami.
Cake pops zapichujeme do pohára napr. do rezu jabĺčka.
Ingediencie
Directions
Vajíčka v mise vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a vodu. Vodu pridávame po lyžičkách, ak by sa nám zdalo cesto riedke, nedáme všetkú. Do zmesi pridáme hladkú múku, ktorú sme pred tým premiešali s práškom do pečiva a štipkou soli.
Cesto vylejeme do menšej koláčovej alebo tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C cca 20 až 30 minút, záleží od veľkosti formy. Počas pečenia pred koncom vyskúšame test so špajľou. Ak je stále vlhká a špinavá od cesta, pečieme dlhšie. Ak je už suchá, môžeme vypnúť rúru.
Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a stiahneme papier na pečenie. Cesto namrvíme do misky. Ak máte zvyšky koláčov, či mufinov z piškótového, či treného cesta, je to ideálny spôsob na ich využitie. K cestu pridáme 1 PL mascarpone, alebo krémového tvarohu. Všetko spolu premiešame a zo vzniknutej zmesi tvarujeme guľky. Guľky dáme na cca hodinu do mrazničky.
V miske nad parou rozpustíme čokoládu. Ak chceme ružovú, môžeme do nej kvapnúť kvapku malinového sirupu. Guľky vyberieme z mrazničky, špajlu namočíme do čokolády, napichneme guľku a lyžičkou ju oblievame čokoládou. Ozdobíme cukrárskymi ozdobami, lyofilizovanými namrvenými malinami, alebo kokosom, či namrvenými detskými piškótami.
Cake pops zapichujeme do pohára napr. do rezu jabĺčka.