AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia30 minútCelkový čas40 minút
 125 g hladkej múky
 ½ ČL bezfosfátového prášku do pečiva
 80 g cukru
 2 vajíčka
 40 ml vlažnej vody
 40 ml rastlinného oleja
 štipka soli
 1 PL mascarpone, alebo neochuteného krémového tvarohu, prípadne Lučiny
 2 balenia bielej čokolády (podľa vašej voľby, môže byť aj tmavá čokoláda)
 kratšie špajdle
 cukrárske ozdoby, kokos, namrvené lyofilizované maliny
1

Vajíčka v mise vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a vodu. Vodu pridávame po lyžičkách, ak by sa nám zdalo cesto riedke, nedáme všetkú. Do zmesi pridáme hladkú múku, ktorú sme pred tým premiešali s práškom do pečiva a štipkou soli.

2

Cesto vylejeme do menšej koláčovej alebo tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C cca 20 až 30 minút, záleží od veľkosti formy. Počas pečenia pred koncom vyskúšame test so špajľou. Ak je stále vlhká a špinavá od cesta, pečieme dlhšie. Ak je už suchá, môžeme vypnúť rúru.

3

Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a stiahneme papier na pečenie. Cesto namrvíme do misky. Ak máte zvyšky koláčov, či mufinov z piškótového, či treného cesta, je to ideálny spôsob na ich využitie. K cestu pridáme 1 PL mascarpone, alebo krémového tvarohu. Všetko spolu premiešame a zo vzniknutej zmesi tvarujeme guľky. Guľky dáme na cca hodinu do mrazničky.

4

V miske nad parou rozpustíme čokoládu. Ak chceme ružovú, môžeme do nej kvapnúť kvapku malinového sirupu. Guľky vyberieme z mrazničky, špajlu namočíme do čokolády, napichneme guľku a lyžičkou ju oblievame čokoládou. Ozdobíme cukrárskymi ozdobami, lyofilizovanými namrvenými malinami, alebo kokosom, či namrvenými detskými piškótami.

5

Cake pops zapichujeme do pohára napr. do rezu jabĺčka.

 

Ingediencie

 125 g hladkej múky
 ½ ČL bezfosfátového prášku do pečiva
 80 g cukru
 2 vajíčka
 40 ml vlažnej vody
 40 ml rastlinného oleja
 štipka soli
 1 PL mascarpone, alebo neochuteného krémového tvarohu, prípadne Lučiny
 2 balenia bielej čokolády (podľa vašej voľby, môže byť aj tmavá čokoláda)
 kratšie špajdle
 cukrárske ozdoby, kokos, namrvené lyofilizované maliny

Directions

1

Vajíčka v mise vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a vodu. Vodu pridávame po lyžičkách, ak by sa nám zdalo cesto riedke, nedáme všetkú. Do zmesi pridáme hladkú múku, ktorú sme pred tým premiešali s práškom do pečiva a štipkou soli.

2

Cesto vylejeme do menšej koláčovej alebo tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C cca 20 až 30 minút, záleží od veľkosti formy. Počas pečenia pred koncom vyskúšame test so špajľou. Ak je stále vlhká a špinavá od cesta, pečieme dlhšie. Ak je už suchá, môžeme vypnúť rúru.

3

Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a stiahneme papier na pečenie. Cesto namrvíme do misky. Ak máte zvyšky koláčov, či mufinov z piškótového, či treného cesta, je to ideálny spôsob na ich využitie. K cestu pridáme 1 PL mascarpone, alebo krémového tvarohu. Všetko spolu premiešame a zo vzniknutej zmesi tvarujeme guľky. Guľky dáme na cca hodinu do mrazničky.

4

V miske nad parou rozpustíme čokoládu. Ak chceme ružovú, môžeme do nej kvapnúť kvapku malinového sirupu. Guľky vyberieme z mrazničky, špajlu namočíme do čokolády, napichneme guľku a lyžičkou ju oblievame čokoládou. Ozdobíme cukrárskymi ozdobami, lyofilizovanými namrvenými malinami, alebo kokosom, či namrvenými detskými piškótami.

5

Cake pops zapichujeme do pohára napr. do rezu jabĺčka.

Valentínske Cake pops na paličke
( 27 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)