AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia30 minútCelkový čas40 minút
 120 g hladkej špaldovej múky

 80 g brezového cukru – xylitolu (môže byť aj trstinový cukor)

 2 vajíčka

 2 PL olivového oleja

 1 ČL prášku do pečiva
 1 ČL škorice

 ½ maslovej tekvice

 biely jogurt

 med
1

Najskôr si z tekvice pripravíme pyré.

2

Očistíme ju, nakrájame na malé kocky a uvaríme alebo na oleji udusíme domäkka. Ponorným mixérom z nej potom pripravíme pyré.

3

V miske vyšľaháme vajcia a cukor, pridáme olej a tekvicové pyré. Premiešame a pridáme múku s práškom do pečiva a škoricu.

4

Koláč pečieme na 170 °C cca 30 až 35 minút, kým sa neodliepa od formy.

5

Toto je menšia dávka na plytkejšiu formu na jedno posedenie. Keď čakáme návštevu, použijeme klasickú tortovú formu a dávku zdvojnásobíme. Pečieme cca 50 – 55 minút.

6

Na dozdobenie a dochutenie môžeme potrieť bielym jogurtom osladeným trochou medu. My sme použili biely krémový syr typu Lučina.

Ingediencie

 120 g hladkej špaldovej múky

 80 g brezového cukru – xylitolu (môže byť aj trstinový cukor)

 2 vajíčka

 2 PL olivového oleja

 1 ČL prášku do pečiva
 1 ČL škorice

 ½ maslovej tekvice

 biely jogurt

 med

Directions

1

Najskôr si z tekvice pripravíme pyré.

2

Očistíme ju, nakrájame na malé kocky a uvaríme alebo na oleji udusíme domäkka. Ponorným mixérom z nej potom pripravíme pyré.

3

V miske vyšľaháme vajcia a cukor, pridáme olej a tekvicové pyré. Premiešame a pridáme múku s práškom do pečiva a škoricu.

4

Koláč pečieme na 170 °C cca 30 až 35 minút, kým sa neodliepa od formy.

5

Toto je menšia dávka na plytkejšiu formu na jedno posedenie. Keď čakáme návštevu, použijeme klasickú tortovú formu a dávku zdvojnásobíme. Pečieme cca 50 – 55 minút.

6

Na dozdobenie a dochutenie môžeme potrieť bielym jogurtom osladeným trochou medu. My sme použili biely krémový syr typu Lučina.

Tekvicový koláč
( 61 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)