12+ mesiacov
Najskôr si z tekvice pripravíme pyré.
Očistíme ju, nakrájame na malé kocky a uvaríme alebo na oleji udusíme domäkka. Ponorným mixérom z nej potom pripravíme pyré.
V miske vyšľaháme vajcia a cukor, pridáme olej a tekvicové pyré. Premiešame a pridáme múku s práškom do pečiva a škoricu.
Koláč pečieme na 170 °C cca 30 až 35 minút, kým sa neodliepa od formy.
Toto je menšia dávka na plytkejšiu formu na jedno posedenie. Keď čakáme návštevu, použijeme klasickú tortovú formu a dávku zdvojnásobíme. Pečieme cca 50 – 55 minút.
Na dozdobenie a dochutenie môžeme potrieť bielym jogurtom osladeným trochou medu. My sme použili biely krémový syr typu Lučina.
Ingediencie
Directions
Najskôr si z tekvice pripravíme pyré.
Očistíme ju, nakrájame na malé kocky a uvaríme alebo na oleji udusíme domäkka. Ponorným mixérom z nej potom pripravíme pyré.
V miske vyšľaháme vajcia a cukor, pridáme olej a tekvicové pyré. Premiešame a pridáme múku s práškom do pečiva a škoricu.
Koláč pečieme na 170 °C cca 30 až 35 minút, kým sa neodliepa od formy.
Toto je menšia dávka na plytkejšiu formu na jedno posedenie. Keď čakáme návštevu, použijeme klasickú tortovú formu a dávku zdvojnásobíme. Pečieme cca 50 – 55 minút.
Na dozdobenie a dochutenie môžeme potrieť bielym jogurtom osladeným trochou medu. My sme použili biely krémový syr typu Lučina.