AutorluckareceptyskKategória, , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia30 minútCelkový čas40 minút
 1 balenie kvalitného lístkového cesta
 200 g tvarohu
 100 g strúhaného syra
 1 vajce
 2 stredne veľké mrkvy
 1 ČL hrsť nasekanej petržlenovej vňate a/alebo pažítky a/alebo hráškových výhonkov
 soľ
1

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme nadrobený tvaroh a syr. Pre staršie deti je veľmi chutná alternatíva aj bryndza a nasekané typické jarné bylinky.

2

Dobre premiešame a prenesieme na rozvinuté lístkové cesto, ktoré zatočíme. Môžeme však cesto aj prekrojiť a plnku dať len jednu polovicu. Okraje cesta prstom natrieme vodou, potom naň prenesieme druhú polovicu cesta a kraje popritláčame napríklad vidličkou.

3

Závin môžeme ostrým nožom ozdobne narezať a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom.

4

Pečieme cca 30 až 40 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia do chrumkava.

5

Pred podávaním necháme vychladnúť a potom výdatne ozdobíme bylinkami.

Ingediencie

 1 balenie kvalitného lístkového cesta
 200 g tvarohu
 100 g strúhaného syra
 1 vajce
 2 stredne veľké mrkvy
 1 ČL hrsť nasekanej petržlenovej vňate a/alebo pažítky a/alebo hráškových výhonkov
 soľ

Directions

1

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme nadrobený tvaroh a syr. Pre staršie deti je veľmi chutná alternatíva aj bryndza a nasekané typické jarné bylinky.

2

Dobre premiešame a prenesieme na rozvinuté lístkové cesto, ktoré zatočíme. Môžeme však cesto aj prekrojiť a plnku dať len jednu polovicu. Okraje cesta prstom natrieme vodou, potom naň prenesieme druhú polovicu cesta a kraje popritláčame napríklad vidličkou.

3

Závin môžeme ostrým nožom ozdobne narezať a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom.

4

Pečieme cca 30 až 40 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia do chrumkava.

5

Pred podávaním necháme vychladnúť a potom výdatne ozdobíme bylinkami.

Slaný mrkvový závin z lístkového cesta
( 150 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)