AutorluckareceptyskKategória, NáročnosťZačiatočník

Nič nie je jednoduchšie ako pripraviť toto „krupoto“ na rýchly obed či večeru.


Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
 1 hrnček krúp
 po jednom kúsku: mrkva, stopkový zeler, petržlen, cibuľa a cesnak
 šošovica uvarená vo vode alebo sterilizovaná v skle

 1 PL olivového oleja

 soľ a korenie

1

Vo vode podobne ako cestoviny uvaríme krúpy domäkka.

2

Na troške oleja opečieme cibuľku, cesnak a koreňovú zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. (Zeleninu použijeme podľa sezóny a/alebo obsahu chladničky.)

3

Osolíme, okoreníme a pridáme šošovicu, ktorú sme vopred uvarili tak ako krúpy.

4

Môžeme použiť aj červenú šošovicu.

5

Zeleninu podusíme cca 20 minút a máme to hotové.

6

Zmes zeleniny zmiešame s krúpami.

7

Pred podávaním dochutíme pár kvapkami olivového oleja a soľou či čerstvým korením alebo bylinkami.

Náš tip: Je to veľmi výdatné jedlo vhodné aj ako príloha k mäsu alebo len-tak samostatne s rôznymi obmenami. Môžeme pridať klíčky, olivy, hríby, orechy alebo aj tuniaka. My sme do krupota použili nadrobno nakrájanú čerstvú zeleninu.


Ingediencie

 1 hrnček krúp
 po jednom kúsku: mrkva, stopkový zeler, petržlen, cibuľa a cesnak
 šošovica uvarená vo vode alebo sterilizovaná v skle

 1 PL olivového oleja

 soľ a korenie

Directions

1

Vo vode podobne ako cestoviny uvaríme krúpy domäkka.

2

Na troške oleja opečieme cibuľku, cesnak a koreňovú zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. (Zeleninu použijeme podľa sezóny a/alebo obsahu chladničky.)

3

Osolíme, okoreníme a pridáme šošovicu, ktorú sme vopred uvarili tak ako krúpy.

4

Môžeme použiť aj červenú šošovicu.

5

Zeleninu podusíme cca 20 minút a máme to hotové.

6

Zmes zeleniny zmiešame s krúpami.

7

Pred podávaním dochutíme pár kvapkami olivového oleja a soľou či čerstvým korením alebo bylinkami.

Krupoto so zeleninou

( 505 zobrazení celkovo, 2 dnešných zobrazení)