AutorluckareceptyskKategóriaNáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Krásna inšpirácia napríklad na Veľkonočné sviatky.

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
Na 10 ks potrebujeme:
 5 vajec
 4 PL octu, napr. jablkového
 1 väčšia cvikla
 1 balenie Lučiny
na ozdobenie
 čerstvé bylinky a čerstvá jarná zeleninka, ako redkvičky, cibuľky a pod.
1

Vajíčka dáme variť do vody s troškou soli, aby nám nepopraskali. Varíme ich cca 8 minút, aby boli na tvrdo, ale aby žĺtka neboli sypké.

2

Horúcu vodu s vajíčok zlejeme a pridáme studenú. Na olúpanie vajíčok potom použijeme malý trik. Dáme ich po jednom do pohára s troškou vody, silno potrasieme, aby sa škrupinka popraskala a potom ľahko ošúpeme.

3

Do hrnca dáme variť ošúpanú a na menšie kúsky nakrájanú cviklu. Pridáme jablkový ocot, povaríme pár minút, kým cvikla pustí farbu.

4

Cviklu vyberieme a použijeme napr. v inom recepte. Vodu z cvikle necháme trochu vychladnúť.

5

Olúpané vajcia dáme do vhodnej nádoby a zalejeme ich na cca 2 hodiny cviklovou vodou. Čím dlhšie ich necháme ponorené, tým sýtejší odtieň dosiahneme. My sme pochopiteľne zvolili ružovú 🙂

6

Zafarbené vajcia vyberieme a prekrojíme na polovice.

7

Vyberieme žĺtky a v miske ich premiešame s Lučinou. Zmes dáme do cukrárskeho sáčku a naplníme vajíčka.

8

Ozdobíme podľa veku a chuti detí čerstvými bylinkami a zeleninkou (reďkovkami, cherry paradajkami a pod.).

Ingediencie

Na 10 ks potrebujeme:
 5 vajec
 4 PL octu, napr. jablkového
 1 väčšia cvikla
 1 balenie Lučiny
na ozdobenie
 čerstvé bylinky a čerstvá jarná zeleninka, ako redkvičky, cibuľky a pod.

Pokyny

1

Vajíčka dáme variť do vody s troškou soli, aby nám nepopraskali. Varíme ich cca 8 minút, aby boli na tvrdo, ale aby žĺtka neboli sypké.

2

Horúcu vodu s vajíčok zlejeme a pridáme studenú. Na olúpanie vajíčok potom použijeme malý trik. Dáme ich po jednom do pohára s troškou vody, silno potrasieme, aby sa škrupinka popraskala a potom ľahko ošúpeme.

3

Do hrnca dáme variť ošúpanú a na menšie kúsky nakrájanú cviklu. Pridáme jablkový ocot, povaríme pár minút, kým cvikla pustí farbu.

4

Cviklu vyberieme a použijeme napr. v inom recepte. Vodu z cvikle necháme trochu vychladnúť.

5

Olúpané vajcia dáme do vhodnej nádoby a zalejeme ich na cca 2 hodiny cviklovou vodou. Čím dlhšie ich necháme ponorené, tým sýtejší odtieň dosiahneme. My sme pochopiteľne zvolili ružovú 🙂

6

Zafarbené vajcia vyberieme a prekrojíme na polovice.

7

Vyberieme žĺtky a v miske ich premiešame s Lučinou. Zmes dáme do cukrárskeho sáčku a naplníme vajíčka.

8

Ozdobíme podľa veku a chuti detí čerstvými bylinkami a zeleninkou (reďkovkami, cherry paradajkami a pod.).

Notes

Ružové vajíčka
( 71 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)