AutorluckareceptyskKategória, NáročnosťZačiatočník
Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
 1 hrnček arborio ryže
 2 hrnčeky mrazeného hrášku
 kúsok stonkového zeleru, póru a/alebo 1 cibuľa
 1 l ľahkého zeleninového vývaru alebo vody
 1 PL olivového oleja
 ½ ČL soli
 tenký rez masla
 1 ČL jemne strúhaného parmezánu na porciu
 čerstvé jarné bylinky
1

Na lyžičke oleja a masla jemne orestujte na jemno nakrájaný pórik a ošúpaný stonkový zeler, pridajte prepláchnutú ryžu, posolte a zalejte zeleninovým vývarom.

2

Pomaly do mäkka uvarte.

3

Pór a zeler sa takmer úplne počas varenia rozdusia. Občas premiešajte, aby sa ryža náhodou neprichytila k dnu hrnca.

4

Na záver pridajte hrášok prepláchnutý vlažnou vodou, jemne prevarte a odstavte.

5

V originálnej talianskej receptúre sa do každej porcie pridáva strúhaný parmezán, kvôli obsahu probiotickej kultúry.

6

Polievka je typická pre jarné obdobie, kedy začínajú vyrastať prvé zelené plodiny a bylinky.

7

My sme tú našu preto na záver ochutili troškou na jemno nakrájaného medvedieho cesnaku a pažítky.

8

Bylinky pridávajte podľa veku a chuti detí.

Ingediencie

 1 hrnček arborio ryže
 2 hrnčeky mrazeného hrášku
 kúsok stonkového zeleru, póru a/alebo 1 cibuľa
 1 l ľahkého zeleninového vývaru alebo vody
 1 PL olivového oleja
 ½ ČL soli
 tenký rez masla
 1 ČL jemne strúhaného parmezánu na porciu
 čerstvé jarné bylinky

Directions

1

Na lyžičke oleja a masla jemne orestujte na jemno nakrájaný pórik a ošúpaný stonkový zeler, pridajte prepláchnutú ryžu, posolte a zalejte zeleninovým vývarom.

2

Pomaly do mäkka uvarte.

3

Pór a zeler sa takmer úplne počas varenia rozdusia. Občas premiešajte, aby sa ryža náhodou neprichytila k dnu hrnca.

4

Na záver pridajte hrášok prepláchnutý vlažnou vodou, jemne prevarte a odstavte.

5

V originálnej talianskej receptúre sa do každej porcie pridáva strúhaný parmezán, kvôli obsahu probiotickej kultúry.

6

Polievka je typická pre jarné obdobie, kedy začínajú vyrastať prvé zelené plodiny a bylinky.

7

My sme tú našu preto na záver ochutili troškou na jemno nakrájaného medvedieho cesnaku a pažítky.

8

Bylinky pridávajte podľa veku a chuti detí.

Jarná Risi bisi polievka
( 203 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)