Na lyžičke oleja a masla jemne orestujte na jemno nakrájaný pórik a ošúpaný stonkový zeler, pridajte prepláchnutú ryžu, posolte a zalejte zeleninovým vývarom.
Pomaly do mäkka uvarte.
Pór a zeler sa takmer úplne počas varenia rozdusia. Občas premiešajte, aby sa ryža náhodou neprichytila k dnu hrnca.
Na záver pridajte hrášok prepláchnutý vlažnou vodou, jemne prevarte a odstavte.
V originálnej talianskej receptúre sa do každej porcie pridáva strúhaný parmezán, kvôli obsahu probiotickej kultúry.
Polievka je typická pre jarné obdobie, kedy začínajú vyrastať prvé zelené plodiny a bylinky.
My sme tú našu preto na záver ochutili troškou na jemno nakrájaného medvedieho cesnaku a pažítky.
Bylinky pridávajte podľa veku a chuti detí.
Ingediencie
Directions
Na lyžičke oleja a masla jemne orestujte na jemno nakrájaný pórik a ošúpaný stonkový zeler, pridajte prepláchnutú ryžu, posolte a zalejte zeleninovým vývarom.
Pomaly do mäkka uvarte.
Pór a zeler sa takmer úplne počas varenia rozdusia. Občas premiešajte, aby sa ryža náhodou neprichytila k dnu hrnca.
Na záver pridajte hrášok prepláchnutý vlažnou vodou, jemne prevarte a odstavte.
V originálnej talianskej receptúre sa do každej porcie pridáva strúhaný parmezán, kvôli obsahu probiotickej kultúry.
Polievka je typická pre jarné obdobie, kedy začínajú vyrastať prvé zelené plodiny a bylinky.
My sme tú našu preto na záver ochutili troškou na jemno nakrájaného medvedieho cesnaku a pažítky.
Bylinky pridávajte podľa veku a chuti detí.