12+ mesiacov
Medvedí cesnak preberieme, očitíme a umyjeme. Nasekáme ho na menšie kúsky a sparíme na olivovom oleji.
Hneď ako zmenší objem ho podlejeme trochou horúcej vody a odstavíme. Môžeme zjemniť vareným zemiakom alebo mliekom.
Rozmixujeme na jemno, podobne ako keď varíme špenát a podávame ešte zjemnené s bielym jogurtom, alebo smotanou.
Nakrájané alebo natrhané kuracie mäso pridáme do misy s nakrájanými rožkami a bylinkami. Dobre premiešame.
Vyšľaháme si bielky na tuhý sneh, ktoré nakoniec pridáme do zmesy.
Premiešame a zmes nalejeme do vymastenej formy na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát.
Náš tip: S bylinkovými knedličkami a vajíčkom je to klasické veľlkonočné a jarné jedlo. Hodí sa veľmi aj so zemiakovou kašou.
Ingediencie
Pokyny
Medvedí cesnak preberieme, očitíme a umyjeme. Nasekáme ho na menšie kúsky a sparíme na olivovom oleji.
Hneď ako zmenší objem ho podlejeme trochou horúcej vody a odstavíme. Môžeme zjemniť vareným zemiakom alebo mliekom.
Rozmixujeme na jemno, podobne ako keď varíme špenát a podávame ešte zjemnené s bielym jogurtom, alebo smotanou.
Nakrájané alebo natrhané kuracie mäso pridáme do misy s nakrájanými rožkami a bylinkami. Dobre premiešame.
Vyšľaháme si bielky na tuhý sneh, ktoré nakoniec pridáme do zmesy.
Premiešame a zmes nalejeme do vymastenej formy na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát.