Tieto sušienky sú variáciou na tzv. Bourbonky - tradičné kakaové sušienky sladené javorovým sirupom a trstinovým cukrom. Sú krásne chrumkavé, nie príliš sladké s lahodnou a jemne temnou chuťou tmavého kakaa.
Maslo a cukor dôkladne premiešame do krémova. Potom pridáme ostatné suroviny na cesto: javorový sirup, vajce a múku premiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Spracujeme do hladkého cesta, podobného cestu na linecké koláčiky a uložíme na chvíľu do chladu.
Cesto potom rozvaľkáme na tenko a vykrajujeme koláčiky podľa formičiek, aké máme. Koláčiky však musia byť párne.
Koláčiky poukladáme na plech na papier na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 8 až 10 minút.
Na plnku si vymiešame tvaroh s troškou cukru, ktorý ochutíme a zafarbíme malinovou šťavou.
Tvaroh však môžeme premiešať aj s trochou nakrájaného ovocia.
Na spodný koláčik natierame plnku a priložíme vrchnú časť koláčika, ktorý potom ozdobíme trstinovým cukrom alebo aj mrazom sušenými a pomrvenými malinami.
Náš tip: Sušienky chutia skvelo naplnené, ale aj samostatne.
Ingediencie
Pokyny
Maslo a cukor dôkladne premiešame do krémova. Potom pridáme ostatné suroviny na cesto: javorový sirup, vajce a múku premiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Spracujeme do hladkého cesta, podobného cestu na linecké koláčiky a uložíme na chvíľu do chladu.
Cesto potom rozvaľkáme na tenko a vykrajujeme koláčiky podľa formičiek, aké máme. Koláčiky však musia byť párne.
Koláčiky poukladáme na plech na papier na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 8 až 10 minút.
Na plnku si vymiešame tvaroh s troškou cukru, ktorý ochutíme a zafarbíme malinovou šťavou.
Tvaroh však môžeme premiešať aj s trochou nakrájaného ovocia.
Na spodný koláčik natierame plnku a priložíme vrchnú časť koláčika, ktorý potom ozdobíme trstinovým cukrom alebo aj mrazom sušenými a pomrvenými malinami.