AutorluckareceptyskKategória, , , NáročnosťZačiatočník

Tieto sušienky sú variáciou na tzv. Bourbonky - tradičné kakaové sušienky sladené javorovým sirupom a trstinovým cukrom. Sú krásne chrumkavé, nie príliš sladké s lahodnou a jemne temnou chuťou tmavého kakaa. 

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
cesto
 125 g mäkkého masla
 125 g trstinového cukru
 2 PL javorového sirupu
 1 veľké vajce rozšľahané
 250 g hladkej múky
 50 g kakaa
 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, alebo vinného kameňa
plnka
 150 g mäkkého tvarohu
 2 ČL práškového cukru
 2 PL malinovej šťavy, alebo vychladnutej šťavy z mrazených a zredukovaných malín
na ozdobu
 trstinový cukor
 mrazom sušené a pomrvené maliny
1

Maslo a cukor dôkladne premiešame do krémova. Potom pridáme ostatné suroviny na cesto: javorový sirup, vajce a múku premiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Spracujeme do hladkého cesta, podobného cestu na linecké koláčiky a uložíme na chvíľu do chladu.

2

Cesto potom rozvaľkáme na tenko a vykrajujeme koláčiky podľa formičiek, aké máme. Koláčiky však musia byť párne.

3

Koláčiky poukladáme na plech na papier na pečenie.

4

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 8 až 10 minút.

5

Na plnku si vymiešame tvaroh s troškou cukru, ktorý ochutíme a zafarbíme malinovou šťavou.

6

Tvaroh však môžeme premiešať aj s trochou nakrájaného ovocia.

7

Na spodný koláčik natierame plnku a priložíme vrchnú časť koláčika, ktorý potom ozdobíme trstinovým cukrom alebo aj mrazom sušenými a pomrvenými malinami.

Náš tip: Sušienky chutia skvelo naplnené, ale aj samostatne.

Ingediencie

cesto
 125 g mäkkého masla
 125 g trstinového cukru
 2 PL javorového sirupu
 1 veľké vajce rozšľahané
 250 g hladkej múky
 50 g kakaa
 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, alebo vinného kameňa
plnka
 150 g mäkkého tvarohu
 2 ČL práškového cukru
 2 PL malinovej šťavy, alebo vychladnutej šťavy z mrazených a zredukovaných malín
na ozdobu
 trstinový cukor
 mrazom sušené a pomrvené maliny

Directions

1

Maslo a cukor dôkladne premiešame do krémova. Potom pridáme ostatné suroviny na cesto: javorový sirup, vajce a múku premiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Spracujeme do hladkého cesta, podobného cestu na linecké koláčiky a uložíme na chvíľu do chladu.

2

Cesto potom rozvaľkáme na tenko a vykrajujeme koláčiky podľa formičiek, aké máme. Koláčiky však musia byť párne.

3

Koláčiky poukladáme na plech na papier na pečenie.

4

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 8 až 10 minút.

5

Na plnku si vymiešame tvaroh s troškou cukru, ktorý ochutíme a zafarbíme malinovou šťavou.

6

Tvaroh však môžeme premiešať aj s trochou nakrájaného ovocia.

7

Na spodný koláčik natierame plnku a priložíme vrchnú časť koláčika, ktorý potom ozdobíme trstinovým cukrom alebo aj mrazom sušenými a pomrvenými malinami.

Kakaovo javorové detské sušienky
( 70 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)