AutorluckareceptyskKategória, , , NáročnosťZačiatočník

Kto by palacinky nemal rád. Preto sme si povedali, že ako malý valentínsky darček si zhrnieme Palacinkové desatoro a vyskúšame ich pripraviť s našou novou perlivou Luckou.

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
 300 g hladkej múky
 250 ml plnotučného mlieka (alebo rastlinnej náhrady)
 250 ml perlivej vody (alebo si pomer upravte, ale zachovajte množstvo tekutej zložky)
 3 vajcia
 1 štipka soli
 rastlinný olej alebo prepustené maslo ghí
Jednoduchý návod bez ohľadu na vek
1

Z múky, mlieka, perlivej vody, vajec a štipky soli pripravíme hladké cesto.

Ako to dosiahneme?
2

Najskôr si v mise zmiešame tekuté suroviny, mlieko, perlivú vodu a vajcia.

3

Ak je tekutina hladká bez vaječných kúskov, postupne ju pridávame a zašľahávame do odváženej múky vidličkou alebo ručným mixérom (nezabudnite na vyššiu nádobu, aby vám cesto nevyprsklo po kuchyni).

4

Cesto necháme chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.

5

Palacinky potom na panvicu nalievame odmerkou, najlepšie klasickou naberačkou, aby sme dosiahli rovnakú veľkosť a hrúbku.

6

Panvicu stačí olejom len potierať a palacinky opekáme z obidvoch strán.

7

Niekto do cesta nedáva perlivú vodu, používa len mlieko, ale pridáva lyžičku sódy bikarbóny.

8

Do cesta môžeme na vylepšenie pridať aj roztopené maslo, ale nie je to nevyhnutné. Záleží od toho, koľko máme času a aké suroviny máme po ruke.

9

Palacinkové cesto môžeme ozvláštniť napríklad štipkou škorice, cukru, vanilky a pod.

10

Palacinky podávame podľa chuti, sezóny alebo rodinného zvyku s práškovým cukrom, lekvárom, sezónnym ovocím, šľahačkou, zmrzlinou, čokoládou atď.

Ingediencie

 300 g hladkej múky
 250 ml plnotučného mlieka (alebo rastlinnej náhrady)
 250 ml perlivej vody (alebo si pomer upravte, ale zachovajte množstvo tekutej zložky)
 3 vajcia
 1 štipka soli
 rastlinný olej alebo prepustené maslo ghí

Directions

Jednoduchý návod bez ohľadu na vek
1

Z múky, mlieka, perlivej vody, vajec a štipky soli pripravíme hladké cesto.

Ako to dosiahneme?
2

Najskôr si v mise zmiešame tekuté suroviny, mlieko, perlivú vodu a vajcia.

3

Ak je tekutina hladká bez vaječných kúskov, postupne ju pridávame a zašľahávame do odváženej múky vidličkou alebo ručným mixérom (nezabudnite na vyššiu nádobu, aby vám cesto nevyprsklo po kuchyni).

4

Cesto necháme chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.

5

Palacinky potom na panvicu nalievame odmerkou, najlepšie klasickou naberačkou, aby sme dosiahli rovnakú veľkosť a hrúbku.

6

Panvicu stačí olejom len potierať a palacinky opekáme z obidvoch strán.

7

Niekto do cesta nedáva perlivú vodu, používa len mlieko, ale pridáva lyžičku sódy bikarbóny.

8

Do cesta môžeme na vylepšenie pridať aj roztopené maslo, ale nie je to nevyhnutné. Záleží od toho, koľko máme času a aké suroviny máme po ruke.

9

Palacinkové cesto môžeme ozvláštniť napríklad štipkou škorice, cukru, vanilky a pod.

10

Palacinky podávame podľa chuti, sezóny alebo rodinného zvyku s práškovým cukrom, lekvárom, sezónnym ovocím, šľahačkou, zmrzlinou, čokoládou atď.

Palacinky z lásky
( 249 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)