
Pre 2 osoby potrebujeme:
1 citrón
1 šálky silného espressa zamrazené vo formičkách na ľad
vodu Lucka - jemne perlivú alebo perlivú
1
Kávičku si pripravíme obvyklým spôsobom - esperesso, French press, alebo prekvapkávanú a nalejeme ju do formičiek na ľad.
2
Vytlačíme si šťavu z 1/2 citróna a rozdelíme ju do dvoch vychladených pohárov.
3
Pridáme ľadové kávové kocky a dolejeme podľa chuti jemne perlivou alebo perlivou Luckou.
4
Podávame s plátkom citróna.
Tip: Táto káva nie je módny hit (Mazagrande), je to evergreen, ktorý má pôvod v tzv. Espresso Romano, ktoré kombinuje dobré espresso práve s citrónovou šťavou.
Ingediencie
Pre 2 osoby potrebujeme:
1 citrón
1 šálky silného espressa zamrazené vo formičkách na ľad
vodu Lucka - jemne perlivú alebo perlivú
( 118 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)