12+ mesiacov
Všetky lístočky dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Šošovicu namočíme na 30 min a varíme cca 20 min (záleží od zvolenej sorty najkratšie sa varí červená, alebo zelená šošovica, potom čierna Beluga a drobná hnedá a najdlhšie klasická hnedá).
V miske premiešame všetky suroviny a dochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Náš tip: Pre väčší obsah bielkovín môžeme pridať trochu sekaných vlašských orechov alebo slnečnicových jadierok.
Lístočky mladej žihľavy môžu skúsiť deti od cca 8 mesiacov až 1 roka. Doporučujeme ich však oblanšírovať, krátkym ponorením do odstavenej horúcej vody.
Lokálne bylinky ako žerucha, pažítka, tymián, materina dúška, kôpor a podobne môžu ochutnávať deti už od 8 mesiacov.
Možno ste nevedeli, že pri použití žihľavy v jarných jedlách, stačí mladé lístočky ešte pre istotu trochu rozvaľkať valčekom na cesto, aby sme ju úplne zbavili pŕhlavosti.
Ingediencie
Pokyny
Všetky lístočky dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Šošovicu namočíme na 30 min a varíme cca 20 min (záleží od zvolenej sorty najkratšie sa varí červená, alebo zelená šošovica, potom čierna Beluga a drobná hnedá a najdlhšie klasická hnedá).
V miske premiešame všetky suroviny a dochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom.