12+ mesiacov
Umyté pšeno uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom pridáme hrozienka. Za stáleho miešania ďalej varíme a postupne pridávame mlieko, kým nám nevznikne redšia kaša. Necháme ju vychladnúť a občas premiešame.
Žĺtka vymiešame s cukrom (10 g) do peny a pridáme do vychladnutého pšena.
Jablká a batáty ošúpeme, uvaríme do mäkka a rozmixujeme ponorným mixérom.
Do vymastenej formy dáme polovicu pšenovej zmesi a uhladíme. Pridáme jablkovo batátovú zmes a rozotrieme.
Navrch dáme druhú polovicu pšena a uhladíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 40 min.
Medzitým si vyšľaháme bielka s cukrom (10 g) na tuhý sneh. Ryžový nákyp vyberieme a pokryjeme snehom. Dáme piecť ešte na 10 min.
Ingediencie
Directions
Umyté pšeno uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom pridáme hrozienka. Za stáleho miešania ďalej varíme a postupne pridávame mlieko, kým nám nevznikne redšia kaša. Necháme ju vychladnúť a občas premiešame.
Žĺtka vymiešame s cukrom (10 g) do peny a pridáme do vychladnutého pšena.
Jablká a batáty ošúpeme, uvaríme do mäkka a rozmixujeme ponorným mixérom.
Do vymastenej formy dáme polovicu pšenovej zmesi a uhladíme. Pridáme jablkovo batátovú zmes a rozotrieme.
Navrch dáme druhú polovicu pšena a uhladíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 40 min.
Medzitým si vyšľaháme bielka s cukrom (10 g) na tuhý sneh. Ryžový nákyp vyberieme a pokryjeme snehom. Dáme piecť ešte na 10 min.