AutorluckareceptyskKategória, , , NáročnosťStredne pokročilý

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia50 minútCelkový čas1 hod
 150 g pšena
 200 ml ryžového mlieka
 200 ml dojčenskej vody Lucka
 20 g trstinový cukor
 50 g hrozienka
 2 vajcia
 4 jablká
 2 batáty
 tuk na vymastenie formy
 štika soli
1

Umyté pšeno uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom pridáme hrozienka. Za stáleho miešania ďalej varíme a postupne pridávame mlieko, kým nám nevznikne redšia kaša. Necháme ju vychladnúť a občas premiešame.

2

Žĺtka vymiešame s cukrom (10 g) do peny a pridáme do vychladnutého pšena.

3

Jablká a batáty ošúpeme, uvaríme do mäkka a rozmixujeme ponorným mixérom.

4

Do vymastenej formy dáme polovicu pšenovej zmesi a uhladíme. Pridáme jablkovo batátovú zmes a rozotrieme.

5

Navrch dáme druhú polovicu pšena a uhladíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 40 min.

6

Medzitým si vyšľaháme bielka s cukrom (10 g) na tuhý sneh. Ryžový nákyp vyberieme a pokryjeme snehom. Dáme piecť ešte na 10 min.

Ingediencie

 150 g pšena
 200 ml ryžového mlieka
 200 ml dojčenskej vody Lucka
 20 g trstinový cukor
 50 g hrozienka
 2 vajcia
 4 jablká
 2 batáty
 tuk na vymastenie formy
 štika soli

Directions

1

Umyté pšeno uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom pridáme hrozienka. Za stáleho miešania ďalej varíme a postupne pridávame mlieko, kým nám nevznikne redšia kaša. Necháme ju vychladnúť a občas premiešame.

2

Žĺtka vymiešame s cukrom (10 g) do peny a pridáme do vychladnutého pšena.

3

Jablká a batáty ošúpeme, uvaríme do mäkka a rozmixujeme ponorným mixérom.

4

Do vymastenej formy dáme polovicu pšenovej zmesi a uhladíme. Pridáme jablkovo batátovú zmes a rozotrieme.

5

Navrch dáme druhú polovicu pšena a uhladíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 40 min.

6

Medzitým si vyšľaháme bielka s cukrom (10 g) na tuhý sneh. Ryžový nákyp vyberieme a pokryjeme snehom. Dáme piecť ešte na 10 min.

Jablkový nákyp s batátmi
( 383 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)