10+ mesiacov

2 jabĺčka
1 vajíčko
10 ml vody Lucka veľmi jemne perlivej
1 PL práškového cukru (alebo 1 ks škoricového cukru)
2 PL hladkej špaldovej múky
štipka morskej soli
štipka kvalitnej škorice (cejlónskej)
1
Jablká dobre umyjeme, podľa veku dieťaťa ošúpeme, alebo aj so šupkou nakrájame na tenšie kolieska. Vykrajovátkom, pohárikom, alebo nožom vyberieme jadrovníky.
2
Vajíčko s troškou cukru vyšľaháme vidličkou, alebo metličkou. Prilejeme Lucku, znovu prešľaháme a po troške pridávame múku so štipkou soli a škorice. Potrebujeme trochu hustejšie palacinkové cesto.
3
Jablká opekáme na horúcej panvici, ktorú sme jemne potreli rastlinným olejom.
4
Podávame ozdobené troškou cukru, alebo len tak.
5
Škorica je korenie zdravé najmä v zimných mesiacoch a vhodné od cca 8 až 10 mesiacov.
Ingediencie
2 jabĺčka
1 vajíčko
10 ml vody Lucka veľmi jemne perlivej
1 PL práškového cukru (alebo 1 ks škoricového cukru)
2 PL hladkej špaldovej múky
štipka morskej soli
štipka kvalitnej škorice (cejlónskej)
( 797 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)