AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

10+ mesiacov

Zimné uskladnené jabĺčka sú veľmi vhodné na tento teplý zahrievací dezert.

Dávky1 porcia
Čas prípravy20 minút
 2 jabĺčka
 1 vajíčko
 10 ml vody Lucka veľmi jemne perlivej
 1 PL práškového cukru (alebo 1 ks škoricového cukru)
 2 PL hladkej špaldovej múky
 štipka morskej soli
 štipka kvalitnej škorice (cejlónskej)
1

Jablká dobre umyjeme, podľa veku dieťaťa ošúpeme, alebo aj so šupkou nakrájame na tenšie kolieska. Vykrajovátkom, pohárikom, alebo nožom vyberieme jadrovníky.

2

Vajíčko s troškou cukru vyšľaháme vidličkou, alebo metličkou. Prilejeme Lucku, znovu prešľaháme a po troške pridávame múku so štipkou soli a škorice. Potrebujeme trochu hustejšie palacinkové cesto.

3

Jablká opekáme na horúcej panvici, ktorú sme jemne potreli rastlinným olejom.

4

Podávame ozdobené troškou cukru, alebo len tak.

5

Škorica je korenie zdravé najmä v zimných mesiacoch a vhodné od cca 8 až 10 mesiacov.

Ingediencie

 2 jabĺčka
 1 vajíčko
 10 ml vody Lucka veľmi jemne perlivej
 1 PL práškového cukru (alebo 1 ks škoricového cukru)
 2 PL hladkej špaldovej múky
 štipka morskej soli
 štipka kvalitnej škorice (cejlónskej)

Directions

1

Jablká dobre umyjeme, podľa veku dieťaťa ošúpeme, alebo aj so šupkou nakrájame na tenšie kolieska. Vykrajovátkom, pohárikom, alebo nožom vyberieme jadrovníky.

2

Vajíčko s troškou cukru vyšľaháme vidličkou, alebo metličkou. Prilejeme Lucku, znovu prešľaháme a po troške pridávame múku so štipkou soli a škorice. Potrebujeme trochu hustejšie palacinkové cesto.

3

Jablká opekáme na horúcej panvici, ktorú sme jemne potreli rastlinným olejom.

4

Podávame ozdobené troškou cukru, alebo len tak.

5

Škorica je korenie zdravé najmä v zimných mesiacoch a vhodné od cca 8 až 10 mesiacov.

Jabĺčka v župane
( 208 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)