AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

V preklade tisíc lístkov, ľahučký dezert z lístkového cesta a jednoduchého šľahačkového krému, vo Francúzsku sa používa aj názov Napoleónové sladké pečivo

Dávky1 porcia
Čas prípravy40 minút
 1 lístkové cesto
 1 mascarpone
 1 smotana na šľahanie
 1 balenia malín alebo iného ovocia
 2 PL práškového cukru
1

Lístkové cesto rozvinieme na plechu, posypeme ho jemne cez sitko práškovým cukrom a nakrájame ho na tyčinky cca 3x10 cm. Upečieme podľa návodu na obale (cca 15 min. na 200 stupňov C).

2

Upečené tyčinky ešte teplé nožom prepolíme, aby sme ich mohli plniť.

3

Dobre vychladenú šľahačku, spolu s práškovým cukrom a mascarpone vyšľaháme šľahačom na hustý krém. Krémom potrieme každú vnútornú stranu tyčinky, pridáme maliny a spojíme.

4

Povrch dekoratívne posypeme cukrom.

Ingediencie

 1 lístkové cesto
 1 mascarpone
 1 smotana na šľahanie
 1 balenia malín alebo iného ovocia
 2 PL práškového cukru

Directions

1

Lístkové cesto rozvinieme na plechu, posypeme ho jemne cez sitko práškovým cukrom a nakrájame ho na tyčinky cca 3x10 cm. Upečieme podľa návodu na obale (cca 15 min. na 200 stupňov C).

2

Upečené tyčinky ešte teplé nožom prepolíme, aby sme ich mohli plniť.

3

Dobre vychladenú šľahačku, spolu s práškovým cukrom a mascarpone vyšľaháme šľahačom na hustý krém. Krémom potrieme každú vnútornú stranu tyčinky, pridáme maliny a spojíme.

4

Povrch dekoratívne posypeme cukrom.

Mille Feuille – Napoleónové sladké pečivo
( 154 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)