12+ mesiacov

Uhorku nakrájame na tench kolieska, vložíme do fľašky a zalejeme citrónovou šťavou a vodou.
Najlepšie chutí vychladené.
Plátky zeleniny si najjednoduchšie pripravíme pomocou strúhadla alebo škrabky.
Zeleninu nakrájame na plátky približne 2 mm hrubé a rozložíme na pár minút na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej vody.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
Následne ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olivovým olejom.
Nesmú sa prekrývať.
V prípade potreby použijeme viac plechov alebo postup po dopečení prvej várky zopakujeme.
Pečieme približne 15 minút, sledujeme, aby zelenina nesčernela.
Hotové chipsy necháme vychladnúť.
Papriku vložíme na malý pekáč a zakvapneme olivovým olejom, zľahka posolíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov prilbižne 30 minút.
Papriku priebežne otáčame, aby sa prepiekla rovnomerne. Dobre upečená je vtedy, keď sa šupka zľahka začne hnednúť a šuveriť sa. Vyberieme z rúry a počkáme do úplného vychladnutia.
Vo výpeku papriku ošúpeme a zbavíme jaderníka premiešame s vlastnou šťavou a olejom v pekáči.
Medzičasom si pripravíme omeletu, tak že vajíčka ručne vyšľaháme vidličkou so štipkou soli a s pripraveným mliekom.
Na panvicu dáme roztopiť maslo ghee a vylejeme naň zmesku na omeletu.
Opekáme pár minút na miernejšej teplote, kým nebude prepečená na krajoch a zospodu. Opatrne ju zosunieme na tanier, otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Omeletu prepolíme napoly.
Avokádo prerežeme, dužinu vyberieme a popučíme ju vidličkou a lyžicou citrónovej šťavy.
Pripravíme si z oboch strán nasucho opečenú tortillu, ktorú na jednej strane naplníme polovicou avokádovej zmesky a na druhú polovicu položíme omeletu. Na omeletu rovnomerne rozložíme polovicu opečenej papriky (odkvapkanej zo šťavy) a wrap smerom od omlety opatrne zavinieme.
Nakrájame na niekoľko kúskov a nastokneme na špajdlu.
Pripravíme si plátky zeleniny - napríklad kaleráb alebo farebnú papriku a obľúbené vykrajovátka, ktoré najčastejšie používame na vianočné koláče. Tento krát poslúžia aj na zeleninu.
Wrapy podávame studené s chrumkavou zeleninou.
Ingediencie
Pokyny
Uhorku nakrájame na tench kolieska, vložíme do fľašky a zalejeme citrónovou šťavou a vodou.
Najlepšie chutí vychladené.
Plátky zeleniny si najjednoduchšie pripravíme pomocou strúhadla alebo škrabky.
Zeleninu nakrájame na plátky približne 2 mm hrubé a rozložíme na pár minút na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej vody.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
Následne ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olivovým olejom.
Nesmú sa prekrývať.
V prípade potreby použijeme viac plechov alebo postup po dopečení prvej várky zopakujeme.
Pečieme približne 15 minút, sledujeme, aby zelenina nesčernela.
Hotové chipsy necháme vychladnúť.
Papriku vložíme na malý pekáč a zakvapneme olivovým olejom, zľahka posolíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov prilbižne 30 minút.
Papriku priebežne otáčame, aby sa prepiekla rovnomerne. Dobre upečená je vtedy, keď sa šupka zľahka začne hnednúť a šuveriť sa. Vyberieme z rúry a počkáme do úplného vychladnutia.
Vo výpeku papriku ošúpeme a zbavíme jaderníka premiešame s vlastnou šťavou a olejom v pekáči.
Medzičasom si pripravíme omeletu, tak že vajíčka ručne vyšľaháme vidličkou so štipkou soli a s pripraveným mliekom.
Na panvicu dáme roztopiť maslo ghee a vylejeme naň zmesku na omeletu.
Opekáme pár minút na miernejšej teplote, kým nebude prepečená na krajoch a zospodu. Opatrne ju zosunieme na tanier, otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Omeletu prepolíme napoly.
Avokádo prerežeme, dužinu vyberieme a popučíme ju vidličkou a lyžicou citrónovej šťavy.
Pripravíme si z oboch strán nasucho opečenú tortillu, ktorú na jednej strane naplníme polovicou avokádovej zmesky a na druhú polovicu položíme omeletu. Na omeletu rovnomerne rozložíme polovicu opečenej papriky (odkvapkanej zo šťavy) a wrap smerom od omlety opatrne zavinieme.
Nakrájame na niekoľko kúskov a nastokneme na špajdlu.
Pripravíme si plátky zeleniny - napríklad kaleráb alebo farebnú papriku a obľúbené vykrajovátka, ktoré najčastejšie používame na vianočné koláče. Tento krát poslúžia aj na zeleninu.
Wrapy podávame studené s chrumkavou zeleninou.