AutorluckareceptyskKategória, , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Wrap s omeletou, avokádom a pečenou paprikou. Pečené zeleninové chipsy a chrumkavá vykrajovaná  zeleninka. Voda s uhorkou a citrónom.

Dávky1 porcia
Čas prípravy25 minút
Voda s uhorkou a citrónom
 200 ml voda Lucka
 1 malá uhorka
 1 PL citrónovej šťavy
Zeleninové chipsy
 1 cvikla
 1 sladký zemiak
 1 petržlen
 olivový olej
Wrap s omeletou a zeleninovou oblohou
 3 ks červené papriky kápie
 olivový olej
 3 vajíčka
 2 ks celozrnné alebo kukuričné tortilly
 1 ČL masla ghee (prepustené maslo)
 1 ks avokádo
 1 PL citrónovej šťavy
 3 PL mlieka
 štipka soli
 žerucha
 1 ks paprika
 1 ks kaleráb
Voda s uhorkou a citrónom
1

Uhorku nakrájame na tench kolieska, vložíme do fľašky a zalejeme citrónovou šťavou a vodou.
Najlepšie chutí vychladené.

Zeleninové chipsy
2

Plátky zeleniny si najjednoduchšie pripravíme pomocou strúhadla alebo škrabky.

3

Zeleninu nakrájame na plátky približne 2 mm hrubé a rozložíme na pár minút na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej vody.

4

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

5

Následne ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olivovým olejom.
Nesmú sa prekrývať.

6

V prípade potreby použijeme viac plechov alebo postup po dopečení prvej várky zopakujeme.

7

Pečieme približne 15 minút, sledujeme, aby zelenina nesčernela.
Hotové chipsy necháme vychladnúť.

Wrap s omeletou a zeleninovou oblohou
8

Papriku vložíme na malý pekáč a zakvapneme olivovým olejom, zľahka posolíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov prilbižne 30 minút.

9

Papriku priebežne otáčame, aby sa prepiekla rovnomerne. Dobre upečená je vtedy, keď sa šupka zľahka začne hnednúť a šuveriť sa. Vyberieme z rúry a počkáme do úplného vychladnutia.

10

Vo výpeku papriku ošúpeme a zbavíme jaderníka premiešame s vlastnou šťavou a olejom v pekáči.

11

Medzičasom si pripravíme omeletu, tak že vajíčka ručne vyšľaháme vidličkou so štipkou soli a s pripraveným mliekom.
Na panvicu dáme roztopiť maslo ghee a vylejeme naň zmesku na omeletu.

12

Opekáme pár minút na miernejšej teplote, kým nebude prepečená na krajoch a zospodu. Opatrne ju zosunieme na tanier, otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Omeletu prepolíme napoly.

13

Avokádo prerežeme, dužinu vyberieme a popučíme ju vidličkou a lyžicou citrónovej šťavy.

14

Pripravíme si z oboch strán nasucho opečenú tortillu, ktorú na jednej strane naplníme polovicou avokádovej zmesky a na druhú polovicu položíme omeletu. Na omeletu rovnomerne rozložíme polovicu opečenej papriky (odkvapkanej zo šťavy) a wrap smerom od omlety opatrne zavinieme.

15

Nakrájame na niekoľko kúskov a nastokneme na špajdlu.

16

Pripravíme si plátky zeleniny - napríklad kaleráb alebo farebnú papriku a obľúbené vykrajovátka, ktoré najčastejšie používame na vianočné koláče. Tento krát poslúžia aj na zeleninu.

17

Wrapy podávame studené s chrumkavou zeleninou.

Ingediencie

Voda s uhorkou a citrónom
 200 ml voda Lucka
 1 malá uhorka
 1 PL citrónovej šťavy
Zeleninové chipsy
 1 cvikla
 1 sladký zemiak
 1 petržlen
 olivový olej
Wrap s omeletou a zeleninovou oblohou
 3 ks červené papriky kápie
 olivový olej
 3 vajíčka
 2 ks celozrnné alebo kukuričné tortilly
 1 ČL masla ghee (prepustené maslo)
 1 ks avokádo
 1 PL citrónovej šťavy
 3 PL mlieka
 štipka soli
 žerucha
 1 ks paprika
 1 ks kaleráb

Directions

Voda s uhorkou a citrónom
1

Uhorku nakrájame na tench kolieska, vložíme do fľašky a zalejeme citrónovou šťavou a vodou.
Najlepšie chutí vychladené.

Zeleninové chipsy
2

Plátky zeleniny si najjednoduchšie pripravíme pomocou strúhadla alebo škrabky.

3

Zeleninu nakrájame na plátky približne 2 mm hrubé a rozložíme na pár minút na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej vody.

4

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

5

Následne ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olivovým olejom.
Nesmú sa prekrývať.

6

V prípade potreby použijeme viac plechov alebo postup po dopečení prvej várky zopakujeme.

7

Pečieme približne 15 minút, sledujeme, aby zelenina nesčernela.
Hotové chipsy necháme vychladnúť.

Wrap s omeletou a zeleninovou oblohou
8

Papriku vložíme na malý pekáč a zakvapneme olivovým olejom, zľahka posolíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov prilbižne 30 minút.

9

Papriku priebežne otáčame, aby sa prepiekla rovnomerne. Dobre upečená je vtedy, keď sa šupka zľahka začne hnednúť a šuveriť sa. Vyberieme z rúry a počkáme do úplného vychladnutia.

10

Vo výpeku papriku ošúpeme a zbavíme jaderníka premiešame s vlastnou šťavou a olejom v pekáči.

11

Medzičasom si pripravíme omeletu, tak že vajíčka ručne vyšľaháme vidličkou so štipkou soli a s pripraveným mliekom.
Na panvicu dáme roztopiť maslo ghee a vylejeme naň zmesku na omeletu.

12

Opekáme pár minút na miernejšej teplote, kým nebude prepečená na krajoch a zospodu. Opatrne ju zosunieme na tanier, otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Omeletu prepolíme napoly.

13

Avokádo prerežeme, dužinu vyberieme a popučíme ju vidličkou a lyžicou citrónovej šťavy.

14

Pripravíme si z oboch strán nasucho opečenú tortillu, ktorú na jednej strane naplníme polovicou avokádovej zmesky a na druhú polovicu položíme omeletu. Na omeletu rovnomerne rozložíme polovicu opečenej papriky (odkvapkanej zo šťavy) a wrap smerom od omlety opatrne zavinieme.

15

Nakrájame na niekoľko kúskov a nastokneme na špajdlu.

16

Pripravíme si plátky zeleniny - napríklad kaleráb alebo farebnú papriku a obľúbené vykrajovátka, ktoré najčastejšie používame na vianočné koláče. Tento krát poslúžia aj na zeleninu.

17

Wrapy podávame studené s chrumkavou zeleninou.

Desiatová krabička s omeletou
( 190 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)