12+ mesiacov
Pripravíme si palacinky: Všetky ingrediencie spolu zmiešame a necháme cesto chvíľku odstáť. Na palacinkovej panvici po jednej opekáme okrúhle palacinky (nie na najvyššej teplote). Keď cesto (približne 1/2 naberačky) nalejeme na panvicu, rýchlym pohybom panvice ho rozlejeme do kruhu. Palacinku otáčame, až keď je cesto prepečené a boky sa začnú odlepovať. Opečieme z druhej strany asi minútku a dáme na tanier. Takto postupujeme pri každej palacinke.
V mixéri dohladka rozmixujeme ošúpané banány. Zľahka primiešame mascarpone, aby sme dosiahli hladký a nadýchaný krém.
Z vychladnutých palaciniek a vychladnutého krému vyskladáme tortu. Na podnos položíme prvú palacinku, na ktorú natrieme asi 80 g krému. Na ňu položíme druhú palacinku a takto postupujeme, až kým sa nám palacinky a krém neminú. Vrchnú vrstvu tvorí krém – ten môžeme ozdobne naniesť pomocou cukrárskeho vrecúška alebo stierky. Ozdobíme ovocím a podávame vychladené.
Náš tip: Do polovice mascarpone krému môžeme rozmixovať aj bobuľové ovocie alebo 200 g horkej rozotopenej čokolády.
Ingediencie
Directions
Pripravíme si palacinky: Všetky ingrediencie spolu zmiešame a necháme cesto chvíľku odstáť. Na palacinkovej panvici po jednej opekáme okrúhle palacinky (nie na najvyššej teplote). Keď cesto (približne 1/2 naberačky) nalejeme na panvicu, rýchlym pohybom panvice ho rozlejeme do kruhu. Palacinku otáčame, až keď je cesto prepečené a boky sa začnú odlepovať. Opečieme z druhej strany asi minútku a dáme na tanier. Takto postupujeme pri každej palacinke.
V mixéri dohladka rozmixujeme ošúpané banány. Zľahka primiešame mascarpone, aby sme dosiahli hladký a nadýchaný krém.
Z vychladnutých palaciniek a vychladnutého krému vyskladáme tortu. Na podnos položíme prvú palacinku, na ktorú natrieme asi 80 g krému. Na ňu položíme druhú palacinku a takto postupujeme, až kým sa nám palacinky a krém neminú. Vrchnú vrstvu tvorí krém – ten môžeme ozdobne naniesť pomocou cukrárskeho vrecúška alebo stierky. Ozdobíme ovocím a podávame vychladené.