AutorluckareceptyskKategória, , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy15 minútDoba varenia1 hodCelkový čas1 hod 15 minút
Na palacinky potrebujeme:
 500 ml mlieka (rastlinného alebo kvalitného kravského)
 10 PL Lucka dojčenská veľmi jemne perlivá
 150 g hladkej špaldovej múky
 100 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
 1 PL olivového oleja
 1 vajíčko
 1 PL trstinového alebo iného cukru
 1 ČL vanilky
Na krém potrebujeme:
 500 g mascarpone
 3 zrelé banány
Na ozdobenie potrebujeme:
 200 g čerstvého bobuľového ovocia
1

Pripravíme si palacinky: Všetky ingrediencie spolu zmiešame a necháme cesto chvíľku odstáť. Na palacinkovej panvici po jednej opekáme okrúhle palacinky (nie na najvyššej teplote). Keď cesto (približne 1/2 naberačky) nalejeme na panvicu, rýchlym pohybom panvice ho rozlejeme do kruhu. Palacinku otáčame, až keď je cesto prepečené a boky sa začnú odlepovať. Opečieme z druhej strany asi minútku a dáme na tanier. Takto postupujeme pri každej palacinke.

2

V mixéri dohladka rozmixujeme ošúpané banány. Zľahka primiešame mascarpone, aby sme dosiahli hladký a nadýchaný krém.

3

Z vychladnutých palaciniek a vychladnutého krému vyskladáme tortu. Na podnos položíme prvú palacinku, na ktorú natrieme asi 80 g krému. Na ňu položíme druhú palacinku a takto postupujeme, až kým sa nám palacinky a krém neminú. Vrchnú vrstvu tvorí krém – ten môžeme ozdobne naniesť pomocou cukrárskeho vrecúška alebo stierky. Ozdobíme ovocím a podávame vychladené.

Náš tip: Do polovice mascarpone krému môžeme rozmixovať aj bobuľové ovocie alebo 200 g horkej rozotopenej čokolády.

Ingediencie

Na palacinky potrebujeme:
 500 ml mlieka (rastlinného alebo kvalitného kravského)
 10 PL Lucka dojčenská veľmi jemne perlivá
 150 g hladkej špaldovej múky
 100 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
 1 PL olivového oleja
 1 vajíčko
 1 PL trstinového alebo iného cukru
 1 ČL vanilky
Na krém potrebujeme:
 500 g mascarpone
 3 zrelé banány
Na ozdobenie potrebujeme:
 200 g čerstvého bobuľového ovocia

Directions

1

Pripravíme si palacinky: Všetky ingrediencie spolu zmiešame a necháme cesto chvíľku odstáť. Na palacinkovej panvici po jednej opekáme okrúhle palacinky (nie na najvyššej teplote). Keď cesto (približne 1/2 naberačky) nalejeme na panvicu, rýchlym pohybom panvice ho rozlejeme do kruhu. Palacinku otáčame, až keď je cesto prepečené a boky sa začnú odlepovať. Opečieme z druhej strany asi minútku a dáme na tanier. Takto postupujeme pri každej palacinke.

2

V mixéri dohladka rozmixujeme ošúpané banány. Zľahka primiešame mascarpone, aby sme dosiahli hladký a nadýchaný krém.

3

Z vychladnutých palaciniek a vychladnutého krému vyskladáme tortu. Na podnos položíme prvú palacinku, na ktorú natrieme asi 80 g krému. Na ňu položíme druhú palacinku a takto postupujeme, až kým sa nám palacinky a krém neminú. Vrchnú vrstvu tvorí krém – ten môžeme ozdobne naniesť pomocou cukrárskeho vrecúška alebo stierky. Ozdobíme ovocím a podávame vychladené.

Palacinková torta s mascarpone krémom a ovocím
( 7 616 zobrazení celkovo, 3 dnešných zobrazení)