AutorluckareceptyskKategória, , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Sendvič s cícerovou nátierkou a rukolou. Sendvič s tuniakovou nátierkou a šalátom. Ovocný špíz a medovo-škoricový jogurtový dip.

Dávky1 porcia
Čas prípravy20 minút
Sendvič s tuniakovou nátierkou
 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
 50 g zmäknutého masla
 štipka soli
 100 g krémového syra (napr. Lučina)
 2 plátky kvalitného toastového chleba
 3 kúsky šalátovýcho listov
Sendvič s cícerovou nátierkou a rukolou
 250 g uvareného cíceru
 2 PL citrónovej šťavy
 1 pretlačený strúčik cesnaku
 1 PL tahini (sezamovej) pasty
 100 ml olivového oleja
 1 PL sezamového oleja (nemusí byť)
 ½ ČL soli
 voda Lucka na zriedenie
 1 hrsť rukoly
 2 plátky kvalitného toastového chleba
Jogurtový dip s ovocným špízom
 100 ml smotanového jogurtu
 1 ČL menu
 ¼ ČL škorice
 ovocie podľa chuti a sezóny
Sendvič s tuniakovou nátierkou
1

Z tuniaka zlejeme vodu a v miske ho metličkou vymiešame s maslom, štipkou soli a krémovým syrom.

2

V hriankovači opečieme do zlata dva toastové chleby, jeden natrieme asi tretinou nátierky preložíme šalátom a zakryjeme druhým chlebíkom.

Sendvič s cícerovou nátierkou a rukolou
3

Uvarený cícer vymixujeme do hladka s cesnakom, citrónovou sťavou, tahini, olejom a soľou.

4

Podľa potreby zriedime s prevarenou a odstatou vodou alebo vývarom, aby sme dosiahli želanú konzistenciu nátierky. Vodu prilievame po lyžičkách.

5

Toastový chlieb opečieme v hriankovači, jeden natrieme cícerovou nátierkou, poukladáme na ňho rukolové listy a zakryjeme druhým chlebíkom.

Jogurtový dip s ovocným špízom
6

Všetko spolu ručne vymiešame a naplníme do skleneného pohárika.

7

Ovocie podľa chuti nakrájame na menšie kusy (ak treba) a napichneme na špajdlu.

8

Podávame spolu s jogurtom.

Ingediencie

Sendvič s tuniakovou nátierkou
 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
 50 g zmäknutého masla
 štipka soli
 100 g krémového syra (napr. Lučina)
 2 plátky kvalitného toastového chleba
 3 kúsky šalátovýcho listov
Sendvič s cícerovou nátierkou a rukolou
 250 g uvareného cíceru
 2 PL citrónovej šťavy
 1 pretlačený strúčik cesnaku
 1 PL tahini (sezamovej) pasty
 100 ml olivového oleja
 1 PL sezamového oleja (nemusí byť)
 ½ ČL soli
 voda Lucka na zriedenie
 1 hrsť rukoly
 2 plátky kvalitného toastového chleba
Jogurtový dip s ovocným špízom
 100 ml smotanového jogurtu
 1 ČL menu
 ¼ ČL škorice
 ovocie podľa chuti a sezóny

Directions

Sendvič s tuniakovou nátierkou
1

Z tuniaka zlejeme vodu a v miske ho metličkou vymiešame s maslom, štipkou soli a krémovým syrom.

2

V hriankovači opečieme do zlata dva toastové chleby, jeden natrieme asi tretinou nátierky preložíme šalátom a zakryjeme druhým chlebíkom.

Sendvič s cícerovou nátierkou a rukolou
3

Uvarený cícer vymixujeme do hladka s cesnakom, citrónovou sťavou, tahini, olejom a soľou.

4

Podľa potreby zriedime s prevarenou a odstatou vodou alebo vývarom, aby sme dosiahli želanú konzistenciu nátierky. Vodu prilievame po lyžičkách.

5

Toastový chlieb opečieme v hriankovači, jeden natrieme cícerovou nátierkou, poukladáme na ňho rukolové listy a zakryjeme druhým chlebíkom.

Jogurtový dip s ovocným špízom
6

Všetko spolu ručne vymiešame a naplníme do skleneného pohárika.

7

Ovocie podľa chuti nakrájame na menšie kusy (ak treba) a napichneme na špajdlu.

8

Podávame spolu s jogurtom.

Desiatová krabička s pomazánkami
( 181 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)