AutorluckareceptyskKategória, , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Tieto tekvicové mafinky zmiznú zo stola ešte za horúca. Vynikajúci zákusok k tradičným jesenným grilovačkám na záhradke a chytaniu posledných zábleskov zubatého slniečka. 

Dávky1 porcia
Čas prípravy5 minútDoba varenia20 minútCelkový čas25 minút

 200 g tekvice
 2 vajíčka
 100 ml kyslej smotany
 100 ml mlieka
 100 ml olivového oleja
 500 ml dojčenskej vody Lucka
 hruškové pyré

1

Tekvicu pokrájame na malá kocky a uvaríme v dojčenskej vode Lucka. Keď je mäkká, tak ju roztlačíme vidličkou. Do roztlačenej tekvice pridáme celé vajíčka, med, smotanu, múku a olej a všetko dobre premiešame.

2

Polotekutú zmes nalievame do ozdobných košíčkov na mafinky. A dáme piecť.

Ingediencie

 200 g tekvice
 2 vajíčka
 100 ml kyslej smotany
 100 ml mlieka
 100 ml olivového oleja
 500 ml dojčenskej vody Lucka
 hruškové pyré

Directions

1

Tekvicu pokrájame na malá kocky a uvaríme v dojčenskej vode Lucka. Keď je mäkká, tak ju roztlačíme vidličkou. Do roztlačenej tekvice pridáme celé vajíčka, med, smotanu, múku a olej a všetko dobre premiešame.

2

Polotekutú zmes nalievame do ozdobných košíčkov na mafinky. A dáme piecť.

Zlaté mafinky
( 103 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)