10+ mesiacov

Ružičky brokolice krátko obvaríme vo vriacej vode so štipkou soli (asi 4 až 5 minút). Po uplynutí času vodu zlejeme a brokolicu dáme do ľadovej vody. Vďaka tomu si zachová peknú sviežu zelenú farbu a šťavnatú chrumkavú chuť.
200 g brokolice dáme do mixéra, pridáme aj orechy, soľ, cesnak, olivový olej a nalámané pecorino, rozmixujeme na želanú konzistenciu.
My preferujeme, aby tam ostali kúsočky, ktoré budú pri jedení chrumkať. Pre menšie detičky môžeme rozmixovať dohladka.
Pesto necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v chladničke v uzavretom sklenenom pohári.
Špenát dôkladne umyjeme od piesku a hliny a hrubé stonky odstránime. Ostatné časti dáme do mixéra s troškou vody (cca 1 dcl), soľou a vajíčkom.
Do misy navážime múku a pridáme k nej špenátovo-vaječnú zmes. V prípade potreby pridáme vodu alebo múku. Cesto mám byť lepkavé, nie riedke.
Cez haluškovač hádžeme halušky do vriacej a osolenej vody s kvapkou oleja. Varíme pár minút, kým vyplávajú na povrch. Keď sú hotové, vodu scedíme a halušky prepláchneme studenou vodou a primiešame 1 lyžicu masla.
Náš tip: Podávame spolu s pestom podľa chuti a naparenými ružičkami brokolice, bazalkou a hoblinkami syra pecorino.
Ingediencie
Pokyny
Ružičky brokolice krátko obvaríme vo vriacej vode so štipkou soli (asi 4 až 5 minút). Po uplynutí času vodu zlejeme a brokolicu dáme do ľadovej vody. Vďaka tomu si zachová peknú sviežu zelenú farbu a šťavnatú chrumkavú chuť.
200 g brokolice dáme do mixéra, pridáme aj orechy, soľ, cesnak, olivový olej a nalámané pecorino, rozmixujeme na želanú konzistenciu.
My preferujeme, aby tam ostali kúsočky, ktoré budú pri jedení chrumkať. Pre menšie detičky môžeme rozmixovať dohladka.
Pesto necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v chladničke v uzavretom sklenenom pohári.
Špenát dôkladne umyjeme od piesku a hliny a hrubé stonky odstránime. Ostatné časti dáme do mixéra s troškou vody (cca 1 dcl), soľou a vajíčkom.
Do misy navážime múku a pridáme k nej špenátovo-vaječnú zmes. V prípade potreby pridáme vodu alebo múku. Cesto mám byť lepkavé, nie riedke.
Cez haluškovač hádžeme halušky do vriacej a osolenej vody s kvapkou oleja. Varíme pár minút, kým vyplávajú na povrch. Keď sú hotové, vodu scedíme a halušky prepláchneme studenou vodou a primiešame 1 lyžicu masla.