12+ mesiacov
Na olivovom oleji opražíme malú cibuľku s trochou kurkumy.
Pridáme uvarený cícer, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a zalejeme dojčenskou vodou Lucka.
Zemiaky nakrájame na malé kúsky a varíme v polievke, kým nezmäknú.
Na zahustenie polovicu polievky rozmixujeme.
Náš tip: Cícer (rímsky hrach) má jemne orieškovú chuť. Je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje množstvo zinku, kyseliny listovej, proteínov, a najmä uhľohydrátov. Má málo tukov a patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám. Vďaka obsahu vápnika, železa a vlákniny je cícer mimoriadne vhodný aj pre tehotné ženy a deti. Ak vám zachutí, vyskúšajte ďalšie špeciality, napríklad svetoznámy hummus. Je to vynikajúca nátierka s vôňou orientu, ktorú pripravíte bez problémov aj v našich podmienkach.
Ingediencie
Directions
Na olivovom oleji opražíme malú cibuľku s trochou kurkumy.
Pridáme uvarený cícer, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a zalejeme dojčenskou vodou Lucka.
Zemiaky nakrájame na malé kúsky a varíme v polievke, kým nezmäknú.
Na zahustenie polovicu polievky rozmixujeme.