AutorluckareceptyskKategória, , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Nevieme to isto, ale je dosť pravdepodobné, že túto skvelú cícerovú polievku varili aj malému Cicerovi. Vyskúšajte tento recept aj vy.

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia30 minútCelkový čas40 minút
 100 g uvareného cíceru (môžete použiť aj konzervovaný v bio kvalite)
 500 ml dojčenskej vody Lucka
 2 stredne veľké zemiaky
 malá cibuľka
 kurkuma
 petržlenová vňať
 olivový olej
1

Na olivovom oleji opražíme malú cibuľku s trochou kurkumy.

2

Pridáme uvarený cícer, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a zalejeme dojčenskou vodou Lucka.

3

Zemiaky nakrájame na malé kúsky a varíme v polievke, kým nezmäknú.

4

Na zahustenie polovicu polievky rozmixujeme.

Náš tip: Cícer (rímsky hrach) má jemne orieškovú chuť. Je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje množstvo zinku, kyseliny listovej, proteínov, a najmä uhľohydrátov. Má málo tukov a patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám. Vďaka obsahu vápnika, železa a vlákniny je cícer mimoriadne vhodný aj pre tehotné ženy a deti. Ak vám zachutí, vyskúšajte ďalšie špeciality, napríklad svetoznámy hummus. Je to vynikajúca nátierka s vôňou orientu, ktorú pripravíte bez problémov aj v našich podmienkach.

Ingediencie

 100 g uvareného cíceru (môžete použiť aj konzervovaný v bio kvalite)
 500 ml dojčenskej vody Lucka
 2 stredne veľké zemiaky
 malá cibuľka
 kurkuma
 petržlenová vňať
 olivový olej

Directions

1

Na olivovom oleji opražíme malú cibuľku s trochou kurkumy.

2

Pridáme uvarený cícer, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a zalejeme dojčenskou vodou Lucka.

3

Zemiaky nakrájame na malé kúsky a varíme v polievke, kým nezmäknú.

4

Na zahustenie polovicu polievky rozmixujeme.

Polievka malých rimanov
( 395 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)