AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Malé pozornosti dokážu vyvolať veľmi príjemné pocity. Doprajme si ich zažívať. Spraviť si na chvíľku život sladší je super. Tento recept nie je zložitý a výsledok je veľmi zmysly povzbudzujúci. Dobrú chuť.

Dávky1 porcia
Čas prípravy25 minútDoba varenia30 minútCelkový čas55 minút
Cesto:
 200 g hladkej špaldovej múky
 10 g kakaa
 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
 150 ml jačmenného sladu alebo 100 g trstinového cukru
 3 vajíčka
 150 ml kefíru alebo cmaru
 1 ČL lyžička jablčného octu
 2 PL malinového prášku alebo prášku z červenej repy
Na ozdobenie a naplnenie:
 malinový alebo jahodový lekvár
 biely krémový syr typu Lučina
 ako dekorácie môžete použiť mrazom sušené maliny, malinový prášok, ovocie a pod.
1

Najskôr si premiešame suché prísady, teda múku s kakaom a bezfosfátovým práškom do pečiva alebo vínnym kameňom.

2

V ďalšej miske premiešame kefír, jablčný ocot a prášok vyrobený z mrazom sušených malín alebo z repy.

3

V hlbšej miske vyšľaháme vajcia so sladom alebo cukrom a pridáme zafarbený kefír.

4

Zmes postupným zašľahávaním spojíme so suchými prísadami. Takto vytvorené tekuté cesto nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov Celzia.

5

Cesto necháme vychladnúť a formičkou vykrajujeme minitortičky alebo iné tvary.

Ako na to:
6

Tie potom prerežeme a plníme domácim lekvárom a smotanovým krémovým syrom.

7

Kto chce, môže do bieleho krémového syra pridať trochu vanilkového cukru.

8

Vrch tortičiek tiež natrieme krémom, posypeme trochou malinového prášku a ozdobíme.

Ingediencie

Cesto:
 200 g hladkej špaldovej múky
 10 g kakaa
 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
 150 ml jačmenného sladu alebo 100 g trstinového cukru
 3 vajíčka
 150 ml kefíru alebo cmaru
 1 ČL lyžička jablčného octu
 2 PL malinového prášku alebo prášku z červenej repy
Na ozdobenie a naplnenie:
 malinový alebo jahodový lekvár
 biely krémový syr typu Lučina
 ako dekorácie môžete použiť mrazom sušené maliny, malinový prášok, ovocie a pod.

Directions

1

Najskôr si premiešame suché prísady, teda múku s kakaom a bezfosfátovým práškom do pečiva alebo vínnym kameňom.

2

V ďalšej miske premiešame kefír, jablčný ocot a prášok vyrobený z mrazom sušených malín alebo z repy.

3

V hlbšej miske vyšľaháme vajcia so sladom alebo cukrom a pridáme zafarbený kefír.

4

Zmes postupným zašľahávaním spojíme so suchými prísadami. Takto vytvorené tekuté cesto nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov Celzia.

5

Cesto necháme vychladnúť a formičkou vykrajujeme minitortičky alebo iné tvary.

Ako na to:
6

Tie potom prerežeme a plníme domácim lekvárom a smotanovým krémovým syrom.

7

Kto chce, môže do bieleho krémového syra pridať trochu vanilkového cukru.

8

Vrch tortičiek tiež natrieme krémom, posypeme trochou malinového prášku a ozdobíme.

Mini velvet cake
( 1 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)