12+ mesiacov

Najskôr si premiešame suché prísady, teda múku s kakaom a bezfosfátovým práškom do pečiva alebo vínnym kameňom.
V ďalšej miske premiešame kefír, jablčný ocot a prášok vyrobený z mrazom sušených malín alebo z repy.
V hlbšej miske vyšľaháme vajcia so sladom alebo cukrom a pridáme zafarbený kefír.
Zmes postupným zašľahávaním spojíme so suchými prísadami. Takto vytvorené tekuté cesto nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov Celzia.
Cesto necháme vychladnúť a formičkou vykrajujeme minitortičky alebo iné tvary.
Tie potom prerežeme a plníme domácim lekvárom a smotanovým krémovým syrom.
Kto chce, môže do bieleho krémového syra pridať trochu vanilkového cukru.
Vrch tortičiek tiež natrieme krémom, posypeme trochou malinového prášku a ozdobíme.
Ingediencie
Pokyny
Najskôr si premiešame suché prísady, teda múku s kakaom a bezfosfátovým práškom do pečiva alebo vínnym kameňom.
V ďalšej miske premiešame kefír, jablčný ocot a prášok vyrobený z mrazom sušených malín alebo z repy.
V hlbšej miske vyšľaháme vajcia so sladom alebo cukrom a pridáme zafarbený kefír.
Zmes postupným zašľahávaním spojíme so suchými prísadami. Takto vytvorené tekuté cesto nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov Celzia.
Cesto necháme vychladnúť a formičkou vykrajujeme minitortičky alebo iné tvary.
Tie potom prerežeme a plníme domácim lekvárom a smotanovým krémovým syrom.
Kto chce, môže do bieleho krémového syra pridať trochu vanilkového cukru.
Vrch tortičiek tiež natrieme krémom, posypeme trochou malinového prášku a ozdobíme.