AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia1 hod 40 minútCelkový čas1 hod 50 minút
Na formu s priemerom cca 24 cm:
 160 g detských sušienok
 50 g masla
 250 g krémového tvarohu
 250 g ricotty
 2 vajíčka
 50 g jemného trstinového cukru
 podľa chuti kôra z bio citrónu
 vanilka
1

Klasický cheesecake má sušienkový základ a náplň z krémového tvarohu. My sme ubrali trochu tvarohu a pridali ricottu, aby bol cheesecake ľahšie stráviteľný.

2

Najčastejšie sa do tejto krémovej vrstvy pridáva ešte vanilka a kôra z bio citrónu či pomaranča.

3

Aby sa cheesecake rovnomerne prepiekol a nepraskol pečte ho pri teplote najviac 160 až 170 stupňov Celzia nad parou, teda napr. nad pekáčom s vodou alebo v rúre s parným režimom.

4

Upečený cheesecake potom nechajte vychladnúť a ozdobte spolu s deťmi podľa ich veku, zručností a chutí.

5

Použiť môžete mini čokoládové vajíčka, ovocie v čokoláde, čerstvé ovocie, jedlé kvietky a pod.

Ako na to:
6

Obľúbené detské sušienky roztlčieme na jemno a premiešame s maslom.

7

Zmes natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom. Vložíme do rúry na 180 stupňov Celzia na cca 8 až 10 minút.

8

Ricottu dáme na sitko na misku a necháme stiecť tekutinu.

9

Tvaroh potom vymiešame s ricottou a cukrom.

10

Pridáme vajíčka a podľa chuti doplníme trochu kôry z bio citrónu a/alebo extrakt z vanilky.

11

Vymiešame metličkou a krém potom nalejeme do formy na predpečený korpus a uhladíme.

12

Teplotu rúry znížime na 160 stupňou Celzia a pečieme 60 až 90 minút nad parou.

13

Necháme vychladnúť vo forme a pred podávaním ho na chvíľu vychladíme v chladničke.

14

Pred podávaním opatrne nožnom oddelíme od formy, formu otvoríme a cheesecake ozdobíme.

Ingediencie

Na formu s priemerom cca 24 cm:
 160 g detských sušienok
 50 g masla
 250 g krémového tvarohu
 250 g ricotty
 2 vajíčka
 50 g jemného trstinového cukru
 podľa chuti kôra z bio citrónu
 vanilka

Directions

1

Klasický cheesecake má sušienkový základ a náplň z krémového tvarohu. My sme ubrali trochu tvarohu a pridali ricottu, aby bol cheesecake ľahšie stráviteľný.

2

Najčastejšie sa do tejto krémovej vrstvy pridáva ešte vanilka a kôra z bio citrónu či pomaranča.

3

Aby sa cheesecake rovnomerne prepiekol a nepraskol pečte ho pri teplote najviac 160 až 170 stupňov Celzia nad parou, teda napr. nad pekáčom s vodou alebo v rúre s parným režimom.

4

Upečený cheesecake potom nechajte vychladnúť a ozdobte spolu s deťmi podľa ich veku, zručností a chutí.

5

Použiť môžete mini čokoládové vajíčka, ovocie v čokoláde, čerstvé ovocie, jedlé kvietky a pod.

Ako na to:
6

Obľúbené detské sušienky roztlčieme na jemno a premiešame s maslom.

7

Zmes natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom. Vložíme do rúry na 180 stupňov Celzia na cca 8 až 10 minút.

8

Ricottu dáme na sitko na misku a necháme stiecť tekutinu.

9

Tvaroh potom vymiešame s ricottou a cukrom.

10

Pridáme vajíčka a podľa chuti doplníme trochu kôry z bio citrónu a/alebo extrakt z vanilky.

11

Vymiešame metličkou a krém potom nalejeme do formy na predpečený korpus a uhladíme.

12

Teplotu rúry znížime na 160 stupňou Celzia a pečieme 60 až 90 minút nad parou.

13

Necháme vychladnúť vo forme a pred podávaním ho na chvíľu vychladíme v chladničke.

14

Pred podávaním opatrne nožnom oddelíme od formy, formu otvoríme a cheesecake ozdobíme.

Detský cheesecake
( 4 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)