12+ mesiacov

Klasický cheesecake má sušienkový základ a náplň z krémového tvarohu. My sme ubrali trochu tvarohu a pridali ricottu, aby bol cheesecake ľahšie stráviteľný.
Najčastejšie sa do tejto krémovej vrstvy pridáva ešte vanilka a kôra z bio citrónu či pomaranča.
Aby sa cheesecake rovnomerne prepiekol a nepraskol pečte ho pri teplote najviac 160 až 170 stupňov Celzia nad parou, teda napr. nad pekáčom s vodou alebo v rúre s parným režimom.
Upečený cheesecake potom nechajte vychladnúť a ozdobte spolu s deťmi podľa ich veku, zručností a chutí.
Použiť môžete mini čokoládové vajíčka, ovocie v čokoláde, čerstvé ovocie, jedlé kvietky a pod.
Obľúbené detské sušienky roztlčieme na jemno a premiešame s maslom.
Zmes natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom. Vložíme do rúry na 180 stupňov Celzia na cca 8 až 10 minút.
Ricottu dáme na sitko na misku a necháme stiecť tekutinu.
Tvaroh potom vymiešame s ricottou a cukrom.
Pridáme vajíčka a podľa chuti doplníme trochu kôry z bio citrónu a/alebo extrakt z vanilky.
Vymiešame metličkou a krém potom nalejeme do formy na predpečený korpus a uhladíme.
Teplotu rúry znížime na 160 stupňou Celzia a pečieme 60 až 90 minút nad parou.
Necháme vychladnúť vo forme a pred podávaním ho na chvíľu vychladíme v chladničke.
Pred podávaním opatrne nožnom oddelíme od formy, formu otvoríme a cheesecake ozdobíme.
Ingediencie
Pokyny
Klasický cheesecake má sušienkový základ a náplň z krémového tvarohu. My sme ubrali trochu tvarohu a pridali ricottu, aby bol cheesecake ľahšie stráviteľný.
Najčastejšie sa do tejto krémovej vrstvy pridáva ešte vanilka a kôra z bio citrónu či pomaranča.
Aby sa cheesecake rovnomerne prepiekol a nepraskol pečte ho pri teplote najviac 160 až 170 stupňov Celzia nad parou, teda napr. nad pekáčom s vodou alebo v rúre s parným režimom.
Upečený cheesecake potom nechajte vychladnúť a ozdobte spolu s deťmi podľa ich veku, zručností a chutí.
Použiť môžete mini čokoládové vajíčka, ovocie v čokoláde, čerstvé ovocie, jedlé kvietky a pod.
Obľúbené detské sušienky roztlčieme na jemno a premiešame s maslom.
Zmes natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom. Vložíme do rúry na 180 stupňov Celzia na cca 8 až 10 minút.
Ricottu dáme na sitko na misku a necháme stiecť tekutinu.
Tvaroh potom vymiešame s ricottou a cukrom.
Pridáme vajíčka a podľa chuti doplníme trochu kôry z bio citrónu a/alebo extrakt z vanilky.
Vymiešame metličkou a krém potom nalejeme do formy na predpečený korpus a uhladíme.
Teplotu rúry znížime na 160 stupňou Celzia a pečieme 60 až 90 minút nad parou.
Necháme vychladnúť vo forme a pred podávaním ho na chvíľu vychladíme v chladničke.
Pred podávaním opatrne nožnom oddelíme od formy, formu otvoríme a cheesecake ozdobíme.