V hrnci jemne nahrejeme med, pridáme maslo, jablkovú dužinu a cukor. Dobre premiešame a do vlažnej zmesi potom opatrne vmiešame a zašľaháme vajcia.
Do tekutej zmesi potom pridáme ražnú múku premiešanú so škoricou a vinným kameňom.
Na doske vypracujeme cesto a zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke aspoň hodinu oddýchnuť.
Stuhnuté cesto rozrežeme na viac častí a vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a vykrajujeme spolu s deťmi rôzne tvary.
Tie kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme.
Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov. Čas pečenia záleží od veľkosti medovníčkov. Bude to cca 10 až 12 minút.
Medovníčky však môžu ľahko prihorieť, preto ich radšej strážime.
V miske nad vodnou parou potom rozpustíme nalámanú čokoládu, v ktorej namočíme kraje medovníčkov. Necháme zaschnúť na mriežke, alebo na papieri na pečenie.
Ingediencie
Directions
V hrnci jemne nahrejeme med, pridáme maslo, jablkovú dužinu a cukor. Dobre premiešame a do vlažnej zmesi potom opatrne vmiešame a zašľaháme vajcia.
Do tekutej zmesi potom pridáme ražnú múku premiešanú so škoricou a vinným kameňom.
Na doske vypracujeme cesto a zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke aspoň hodinu oddýchnuť.
Stuhnuté cesto rozrežeme na viac častí a vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a vykrajujeme spolu s deťmi rôzne tvary.
Tie kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme.
Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov. Čas pečenia záleží od veľkosti medovníčkov. Bude to cca 10 až 12 minút.
Medovníčky však môžu ľahko prihorieť, preto ich radšej strážime.
V miske nad vodnou parou potom rozpustíme nalámanú čokoládu, v ktorej namočíme kraje medovníčkov. Necháme zaschnúť na mriežke, alebo na papieri na pečenie.