Najskôr si pripravíme halušky.
Mrkvu nakrájame na malé kúsky a v mixéri ju rozmixujeme na hladkú kašu spolu s 5 lyžicami vody. My sme mrkvu nastrúhali na jemnom strúhadle, čo môže byť alternatívna k mixovaniu. Vynikne tak textúra halušiek.
V takom prípade pridajte ešte jedno menšie vajce.
K mrkvovej zmesi pridáme soľ, vajíčko a hladkú špaldovú múku.
Ak by sa cesto zdalo riedke, pridáme ešte trochu múky. Konzistencia musí byť taká ako pri príprave klasických zemiakových halušiek.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, ktorú jemne posolíme.
Lyžicou alebo cez haluškové sitko do nej hádžeme väčšie halušky. Keď budú uvarené, vyplávajú na vrch.
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme olej a cibuľu opražíme dozlatista.
Mäso nakrájame na malé kúsky a vložíme k cibuli.
Osolíme, okoreníme a sprudka opečieme, kým mäso nebude biele.
Podlejeme trochou vody (cca 100 ml) a prikryjeme pokrievkou.
Po piatich minútach k mäsu vlejeme ryžovú smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej špaldovej múky, a ešte miešame aspoň 2 minúty.
Keď je omáčka hotová, polejeme ňou halušky, posypeme tymianom a podávame.
Ingediencie
Pokyny
Najskôr si pripravíme halušky.
Mrkvu nakrájame na malé kúsky a v mixéri ju rozmixujeme na hladkú kašu spolu s 5 lyžicami vody. My sme mrkvu nastrúhali na jemnom strúhadle, čo môže byť alternatívna k mixovaniu. Vynikne tak textúra halušiek.
V takom prípade pridajte ešte jedno menšie vajce.
K mrkvovej zmesi pridáme soľ, vajíčko a hladkú špaldovú múku.
Ak by sa cesto zdalo riedke, pridáme ešte trochu múky. Konzistencia musí byť taká ako pri príprave klasických zemiakových halušiek.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, ktorú jemne posolíme.
Lyžicou alebo cez haluškové sitko do nej hádžeme väčšie halušky. Keď budú uvarené, vyplávajú na vrch.
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme olej a cibuľu opražíme dozlatista.
Mäso nakrájame na malé kúsky a vložíme k cibuli.
Osolíme, okoreníme a sprudka opečieme, kým mäso nebude biele.
Podlejeme trochou vody (cca 100 ml) a prikryjeme pokrievkou.
Po piatich minútach k mäsu vlejeme ryžovú smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej špaldovej múky, a ešte miešame aspoň 2 minúty.
Keď je omáčka hotová, polejeme ňou halušky, posypeme tymianom a podávame.