AutorluckareceptyskKategória, , NáročnosťZačiatočník
Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
Na 4 – 6 porcií POTREBUJEME:
Na halušky
 300 g mrkvy
 1 ČL morskej alebo himalájskej soli
 1 1 vajíčko
 300 g hladkej špaldovej múky
Na perkelt
 1 malá cibuľa
 4 PL olivového oleja
 300 g kuracích pŕs
 1 ČL morskej alebo himalájskej soli
 ½ ČL mletého čierneho korenia (vynecháme, ak robíme pre deti)
 ½ ČL sladkej mletej papriky
 250 ml ryžová smotana na varenie
 1 PL hladkej špaldovej múky
 čerstvý tymian
Mrkvové halušky
1

Najskôr si pripravíme halušky.

2

Mrkvu nakrájame na malé kúsky a v mixéri ju rozmixujeme na hladkú kašu spolu s 5 lyžicami vody. My sme mrkvu nastrúhali na jemnom strúhadle, čo môže byť alternatívna k mixovaniu. Vynikne tak textúra halušiek.

3

V takom prípade pridajte ešte jedno menšie vajce.

4

K mrkvovej zmesi pridáme soľ, vajíčko a hladkú špaldovú múku.



5

Ak by sa cesto zdalo riedke, pridáme ešte trochu múky. Konzistencia musí byť taká ako pri príprave klasických zemiakových halušiek.

6

Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, ktorú jemne posolíme.

7

Lyžicou alebo cez haluškové sitko do nej hádžeme väčšie halušky. Keď budú uvarené, vyplávajú na vrch.


K haluškám pripravíme kurací perkelt
8

Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme olej a cibuľu opražíme dozlatista.


9

Mäso nakrájame na malé kúsky a vložíme k cibuli.

10

Osolíme, okoreníme a sprudka opečieme, kým mäso nebude biele.

11

Podlejeme trochou vody (cca 100 ml) a prikryjeme pokrievkou.


12

Po piatich minútach k mäsu vlejeme ryžovú smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej špaldovej múky, a ešte miešame aspoň 2 minúty.

13

Keď je omáčka hotová, polejeme ňou halušky, posypeme tymianom a podávame.


Ingediencie

Na 4 – 6 porcií POTREBUJEME:
Na halušky
 300 g mrkvy
 1 ČL morskej alebo himalájskej soli
 1 1 vajíčko
 300 g hladkej špaldovej múky
Na perkelt
 1 malá cibuľa
 4 PL olivového oleja
 300 g kuracích pŕs
 1 ČL morskej alebo himalájskej soli
 ½ ČL mletého čierneho korenia (vynecháme, ak robíme pre deti)
 ½ ČL sladkej mletej papriky
 250 ml ryžová smotana na varenie
 1 PL hladkej špaldovej múky
 čerstvý tymian

Pokyny

Mrkvové halušky
1

Najskôr si pripravíme halušky.

2

Mrkvu nakrájame na malé kúsky a v mixéri ju rozmixujeme na hladkú kašu spolu s 5 lyžicami vody. My sme mrkvu nastrúhali na jemnom strúhadle, čo môže byť alternatívna k mixovaniu. Vynikne tak textúra halušiek.

3

V takom prípade pridajte ešte jedno menšie vajce.

4

K mrkvovej zmesi pridáme soľ, vajíčko a hladkú špaldovú múku.



5

Ak by sa cesto zdalo riedke, pridáme ešte trochu múky. Konzistencia musí byť taká ako pri príprave klasických zemiakových halušiek.

6

Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, ktorú jemne posolíme.

7

Lyžicou alebo cez haluškové sitko do nej hádžeme väčšie halušky. Keď budú uvarené, vyplávajú na vrch.


K haluškám pripravíme kurací perkelt
8

Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme olej a cibuľu opražíme dozlatista.


9

Mäso nakrájame na malé kúsky a vložíme k cibuli.

10

Osolíme, okoreníme a sprudka opečieme, kým mäso nebude biele.

11

Podlejeme trochou vody (cca 100 ml) a prikryjeme pokrievkou.


12

Po piatich minútach k mäsu vlejeme ryžovú smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej špaldovej múky, a ešte miešame aspoň 2 minúty.

13

Keď je omáčka hotová, polejeme ňou halušky, posypeme tymianom a podávame.


Notes

Kurací perkelt a mrkvové halušky
( 652 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)