
1 smotana na šľahanie
1 dcl silného espressa
1 PL práškového cukru, alebo 2 PL salka
4 PL zrnkovej kávy
2 PL trstinového cukru - na obaľovanie, posýpanie, alebo dochutenie nanukov
čokoládová poleva (nemusí byť)
1
Espresso nalejeme do smotany na šľahanie a dáme do chladničky dobre vychladiť, kávová smotana musí byť pred šľahaním dobre vychladená.
2
Pridáme cukor, alebo salko a vyšľaháme do hustého krému, ktorý sa dá liať.
3
Zrnkovú kávu dáme spolu s trstnovým cukrom do mlynčeka, či mixéra a vytvoríme chrumkavú kávovú posýpku. Tú primiešame do nanukov a trochu si necháme aj na posypanie1/obalenie hotových nanukov.
4
Formičky na nanuky môžeme po vnútornom okraji jemne zastreknúť čokoládovou polevou.
Ingediencie
1 smotana na šľahanie
1 dcl silného espressa
1 PL práškového cukru, alebo 2 PL salka
4 PL zrnkovej kávy
2 PL trstinového cukru - na obaľovanie, posýpanie, alebo dochutenie nanukov
čokoládová poleva (nemusí byť)
( 56 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)