AutorluckareceptyskKategória, , , NáročnosťZačiatočník

12+ mesiacov alebo 36+ mesiacov

Od 3 rokov (alebo od 1 roka po zavedení medu a vlašských orechov do jedálnička).

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
Pre 4 osoby
 1 menšia tekvica hokkaido
 100 g syru feta
 1 ČL sušeného tymianu
 1 ČL mletej rasce
 ¼ šálky gréckeho jogurtu
 2 PL medu
na ozdobenie
 menšia hrsť vlašských orechov, ľubovoľných orieškov či semiačok
 vetvička čerstvého tymianu
1

Tekvicu hokkaido netreba šúpať. Tekvicu dobre umyjeme, utrieme a opatrne nožom prepolíme. Nožom môžeme odstrániť nepekné koncové suché časti a lyžicou vydlabeme semienka. 

2

Tekvicu dáme na papier  na pečenie dužinou hore a pečieme cca 40 minút na 180 stupňov Celzia.

3

Upečenú zmäknutú tekvicu rozkrájame aj so šupou na menšie časti. Šupka pečením rýchlo zmäkne a je veľmi chutná.

4

Do mixéra dáme upečenú tekvicu, syr, jogurt, lyžicu medu, sušený tymian a mletú rascu. Vymixujeme na hladkú krémovú nátierku. Netreba ju soliť, o to sa postará syr feta.

5

Voňavú tekvicovú nátierku ozdobíme opraženými orieškami a čerstvými bylinkami. 

6

Dokonalosť jesennej atmosféry príde s vôňou čerstvého chrumkavého pečiva alebo hrianky, na ktorej podávame túto dobrotu.

Ingediencie

Pre 4 osoby
 1 menšia tekvica hokkaido
 100 g syru feta
 1 ČL sušeného tymianu
 1 ČL mletej rasce
 ¼ šálky gréckeho jogurtu
 2 PL medu
na ozdobenie
 menšia hrsť vlašských orechov, ľubovoľných orieškov či semiačok
 vetvička čerstvého tymianu

Pokyny

1

Tekvicu hokkaido netreba šúpať. Tekvicu dobre umyjeme, utrieme a opatrne nožom prepolíme. Nožom môžeme odstrániť nepekné koncové suché časti a lyžicou vydlabeme semienka. 

2

Tekvicu dáme na papier  na pečenie dužinou hore a pečieme cca 40 minút na 180 stupňov Celzia.

3

Upečenú zmäknutú tekvicu rozkrájame aj so šupou na menšie časti. Šupka pečením rýchlo zmäkne a je veľmi chutná.

4

Do mixéra dáme upečenú tekvicu, syr, jogurt, lyžicu medu, sušený tymian a mletú rascu. Vymixujeme na hladkú krémovú nátierku. Netreba ju soliť, o to sa postará syr feta.

5

Voňavú tekvicovú nátierku ozdobíme opraženými orieškami a čerstvými bylinkami. 

6

Dokonalosť jesennej atmosféry príde s vôňou čerstvého chrumkavého pečiva alebo hrianky, na ktorej podávame túto dobrotu.

Notes

Jesenná tekvicovo-medová nátierka
( 95 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)