12+ mesiacov alebo 36+ mesiacov
Tekvicu hokkaido netreba šúpať. Tekvicu dobre umyjeme, utrieme a opatrne nožom prepolíme. Nožom môžeme odstrániť nepekné koncové suché časti a lyžicou vydlabeme semienka.
Tekvicu dáme na papier na pečenie dužinou hore a pečieme cca 40 minút na 180 stupňov Celzia.
Upečenú zmäknutú tekvicu rozkrájame aj so šupou na menšie časti. Šupka pečením rýchlo zmäkne a je veľmi chutná.
Do mixéra dáme upečenú tekvicu, syr, jogurt, lyžicu medu, sušený tymian a mletú rascu. Vymixujeme na hladkú krémovú nátierku. Netreba ju soliť, o to sa postará syr feta.
Voňavú tekvicovú nátierku ozdobíme opraženými orieškami a čerstvými bylinkami.
Dokonalosť jesennej atmosféry príde s vôňou čerstvého chrumkavého pečiva alebo hrianky, na ktorej podávame túto dobrotu.
Ingediencie
Pokyny
Tekvicu hokkaido netreba šúpať. Tekvicu dobre umyjeme, utrieme a opatrne nožom prepolíme. Nožom môžeme odstrániť nepekné koncové suché časti a lyžicou vydlabeme semienka.
Tekvicu dáme na papier na pečenie dužinou hore a pečieme cca 40 minút na 180 stupňov Celzia.
Upečenú zmäknutú tekvicu rozkrájame aj so šupou na menšie časti. Šupka pečením rýchlo zmäkne a je veľmi chutná.
Do mixéra dáme upečenú tekvicu, syr, jogurt, lyžicu medu, sušený tymian a mletú rascu. Vymixujeme na hladkú krémovú nátierku. Netreba ju soliť, o to sa postará syr feta.
Voňavú tekvicovú nátierku ozdobíme opraženými orieškami a čerstvými bylinkami.
Dokonalosť jesennej atmosféry príde s vôňou čerstvého chrumkavého pečiva alebo hrianky, na ktorej podávame túto dobrotu.