12+ mesiacov

Zdravšie a chutnejšie už fašírky byť nemôžu! Majú len jednu nevýhodu. Budete ich musieť robiť znova a znova a znova.

Dávky1 porcia
 400 g čerstvej zeleniny
 100 g pšeno alebo ryža uvarená v dojčenskej vode Lucka
 1 vajíčko
 2 strúhaný syr
 petržlenová vňať
 cibuľa a cesnak
 100 g jogurt
 bylinky (pažítka, bazalka)
 olivový olej
1

Zeleninu rozmixujeme s cibuľou a cesnakom. Do zmesi pridáme vajíčko, varené pšeno (alebo ryžu) a nastrúhaný syr. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.

2

Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 °C asi 15-20 minút zakryté alobalom, potom placky otočíme a pečieme ich ešte 10 minút odokryté.

3

Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek a podávame s fašírkami. Vhodnou prílohou sú zemiaky.

Náš tip: Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte fašírky z rôznych druhov zeleniny. Doma pripravený jogurtový dresing je ľahká a chutná náhrada za kečup a iné produkty plné E-čok.

Ingediencie

 400 g čerstvej zeleniny
 100 g pšeno alebo ryža uvarená v dojčenskej vode Lucka
 1 vajíčko
 2 strúhaný syr
 petržlenová vňať
 cibuľa a cesnak
 100 g jogurt
 bylinky (pažítka, bazalka)
 olivový olej

Directions

1

Zeleninu rozmixujeme s cibuľou a cesnakom. Do zmesi pridáme vajíčko, varené pšeno (alebo ryžu) a nastrúhaný syr. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.

2

Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 °C asi 15-20 minút zakryté alobalom, potom placky otočíme a pečieme ich ešte 10 minút odokryté.

3

Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek a podávame s fašírkami. Vhodnou prílohou sú zemiaky.

Fašírky zo zeleninky
( 414 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)