12+ mesiacov
Zeleninu rozmixujeme s cibuľou a cesnakom. Do zmesi pridáme vajíčko, varené pšeno (alebo ryžu) a nastrúhaný syr. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.
Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 °C asi 15-20 minút zakryté alobalom, potom placky otočíme a pečieme ich ešte 10 minút odokryté.
Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek a podávame s fašírkami. Vhodnou prílohou sú zemiaky.
Náš tip: Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte fašírky z rôznych druhov zeleniny. Doma pripravený jogurtový dresing je ľahká a chutná náhrada za kečup a iné produkty plné E-čok.
Ingediencie
Directions
Zeleninu rozmixujeme s cibuľou a cesnakom. Do zmesi pridáme vajíčko, varené pšeno (alebo ryžu) a nastrúhaný syr. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.
Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 °C asi 15-20 minút zakryté alobalom, potom placky otočíme a pečieme ich ešte 10 minút odokryté.
Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek a podávame s fašírkami. Vhodnou prílohou sú zemiaky.