8+ mesiacov
Maslo necháme trochu povoliť, pridávame doň postupne celé vajcia a cukor a zašľahávame. Maslo vyberte z chladničky vopred, aby trochu zmäklo.
Potom pridáme múku zmiešanú so Solamylom a kypriacim práškom. Varechou všetko premiešame a potom ručne vymiesime cesto.
Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme v chladničke chvíľu odpočívať. Potom z cesta odrežeme polovicu, druhú necháme naďalej v chladničke. Polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučko (asi na hrúbku 2 mm), v prípade potreby cesto zľahka posypeme múkou, aby sa nelepilo.
Vykrajujeme okrúhle tvary, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a koláčiky popicháme vidličkou.
Pečieme na slabo na 160 stupňoch Celzia asi 15 až 20 minút, aby sa keksíky pekne sfarbili do bledohneda.
Sezónnu detskú výživu môžeme pripraviť z akéhokoľvek najlepšie domáceho ovocia. Na konci leta je skvelá slivková výživa. Niekomu sa môže zdať trochu kyslejšia, preto sme pridali trochu vanilky, kto chce môže použiť aj vanilkový cukor.
Ovocie si umyjeme, prepolíme a zbavíme kôstok.
Podusíme ho v hrnci s troškou vody Lucka. Keď je ovocie udusené do mäkka, pridáme vanilku alebo vanilkový cukor.
Po odstavení rozmixujeme a plníme do pohárikov.
Poháriky otočíme viečkom dole, aby sa vlastným teplom a parou s ovocia vysterilizovali.
Po vychladnutí uložíme do chladu.
Výživu však môžeme pripraviť vždy čerstvú z prebytkov domáceho ovocia.
Ingediencie
Directions
Maslo necháme trochu povoliť, pridávame doň postupne celé vajcia a cukor a zašľahávame. Maslo vyberte z chladničky vopred, aby trochu zmäklo.
Potom pridáme múku zmiešanú so Solamylom a kypriacim práškom. Varechou všetko premiešame a potom ručne vymiesime cesto.
Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme v chladničke chvíľu odpočívať. Potom z cesta odrežeme polovicu, druhú necháme naďalej v chladničke. Polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučko (asi na hrúbku 2 mm), v prípade potreby cesto zľahka posypeme múkou, aby sa nelepilo.
Vykrajujeme okrúhle tvary, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a koláčiky popicháme vidličkou.
Pečieme na slabo na 160 stupňoch Celzia asi 15 až 20 minút, aby sa keksíky pekne sfarbili do bledohneda.
Sezónnu detskú výživu môžeme pripraviť z akéhokoľvek najlepšie domáceho ovocia. Na konci leta je skvelá slivková výživa. Niekomu sa môže zdať trochu kyslejšia, preto sme pridali trochu vanilky, kto chce môže použiť aj vanilkový cukor.
Ovocie si umyjeme, prepolíme a zbavíme kôstok.
Podusíme ho v hrnci s troškou vody Lucka. Keď je ovocie udusené do mäkka, pridáme vanilku alebo vanilkový cukor.
Po odstavení rozmixujeme a plníme do pohárikov.
Poháriky otočíme viečkom dole, aby sa vlastným teplom a parou s ovocia vysterilizovali.
Po vychladnutí uložíme do chladu.
Výživu však môžeme pripraviť vždy čerstvú z prebytkov domáceho ovocia.