AutorluckareceptyskKategória, , , NáročnosťZačiatočník

10+ mesiacov

Ťažko povedať, čo budete mať na tejto polievočke radšej. Či rýchlu prípravu, šikovnú kombináciu tradičných surovín alebo to, že zmizne okamžite po nabratí na tanier.

Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minútDoba varenia20 minútCelkový čas30 minút
 200 g červenej šošovice (najlepšie v BIO kvalite)
 pár kvapiek olivového oleja
 kúsok póru
 štipka majoránky
 1 zemiak
 malé kúsky kuracieho mäska
 dojčenská voda Lucka
1

Nadrobno nakrájaný pór povaríme spolu so šošovicou v 2 dcl vody a pár kvapkami oleja.

2

Po 10 minútach prilejeme 3 dcl vody a pridáme nakrájané zemiaky a kuracie mäso.

3

Povaríme cca 20 min. Nakoniec ochutíme bylinkami.

" Červená šošovica je zbavená šupky a pre dobrú stráviteľnosť a jemnú chuť je preto vhodná už pre dojčatá od 7 mesiacov. Bonusom je, že ju pred varením netreba namáčať a je bohatým zdrojom železa, fosforu, zinku, selénu aj vitamínu B6!" MUDr. Eva Beňová, pediater

Ingediencie

 200 g červenej šošovice (najlepšie v BIO kvalite)
 pár kvapiek olivového oleja
 kúsok póru
 štipka majoránky
 1 zemiak
 malé kúsky kuracieho mäska
 dojčenská voda Lucka

Directions

1

Nadrobno nakrájaný pór povaríme spolu so šošovicou v 2 dcl vody a pár kvapkami oleja.

2

Po 10 minútach prilejeme 3 dcl vody a pridáme nakrájané zemiaky a kuracie mäso.

3

Povaríme cca 20 min. Nakoniec ochutíme bylinkami.

Červená šošovicová
( 359 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)