10+ mesiacov

200 g červenej šošovice (najlepšie v BIO kvalite)
pár kvapiek olivového oleja
kúsok póru
štipka majoránky
1 zemiak
malé kúsky kuracieho mäska
dojčenská voda Lucka
1
Nadrobno nakrájaný pór povaríme spolu so šošovicou v 2 dcl vody a pár kvapkami oleja.
2
Po 10 minútach prilejeme 3 dcl vody a pridáme nakrájané zemiaky a kuracie mäso.
3
Povaríme cca 20 min. Nakoniec ochutíme bylinkami.
" Červená šošovica je zbavená šupky a pre dobrú stráviteľnosť a jemnú chuť je preto vhodná už pre dojčatá od 7 mesiacov. Bonusom je, že ju pred varením netreba namáčať a je bohatým zdrojom železa, fosforu, zinku, selénu aj vitamínu B6!" MUDr. Eva Beňová, pediater
Ingediencie
200 g červenej šošovice (najlepšie v BIO kvalite)
pár kvapiek olivového oleja
kúsok póru
štipka majoránky
1 zemiak
malé kúsky kuracieho mäska
dojčenská voda Lucka
Pokyny
1
Nadrobno nakrájaný pór povaríme spolu so šošovicou v 2 dcl vody a pár kvapkami oleja.
2
Po 10 minútach prilejeme 3 dcl vody a pridáme nakrájané zemiaky a kuracie mäso.
3
Povaríme cca 20 min. Nakoniec ochutíme bylinkami.
Notes
( 523 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)