AutorluckareceptyskKategória, , NáročnosťStredne pokročilý

12+ mesiacov

Dávky1 porcia
Čas prípravy15 minútDoba varenia45 minútCelkový čas1 hod
Korpus
 200 g masla
 160 g hnedého curku
 700 g tvarohu
 4 vajcia
 1 PL krupice (najlepšie bio polenty)
 1 balíček vanilkového pudingu (skontrolujte zloženie a vyberte radšej kukuričný)
Poleva
 300 ml dojčenskej vody Lucka
 2 hrste drobného ovocia (jahody, ríbezle)
 agar agar (nájdete ho v bio predajniach)
 javorový sirup
 hnedý cukor
1

Roztopené maslo vymiešame s tvarohom a cukrom. Pridáme 4 žĺtky, krupicu a vanilkový puding. Všetko dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho primiešame do zmesi. Všetko nalejeme do teflónovej tortovej formy a dáme na cca 50 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

2

Polevu si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme dojčenskú vodu Lucka, pridáme ovocie, cukor a agar. Necháme 5 minút povariť a zmes opatrne vylejeme na tortu. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Náš tip: Anjelska torta je ideálny ľahký dezert na každú detskú oslavu. Pokojne ho pripravte večer vopred. Všetky chute sa krásne prepoja.

Ingediencie

Korpus
 200 g masla
 160 g hnedého curku
 700 g tvarohu
 4 vajcia
 1 PL krupice (najlepšie bio polenty)
 1 balíček vanilkového pudingu (skontrolujte zloženie a vyberte radšej kukuričný)
Poleva
 300 ml dojčenskej vody Lucka
 2 hrste drobného ovocia (jahody, ríbezle)
 agar agar (nájdete ho v bio predajniach)
 javorový sirup
 hnedý cukor

Directions

1

Roztopené maslo vymiešame s tvarohom a cukrom. Pridáme 4 žĺtky, krupicu a vanilkový puding. Všetko dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho primiešame do zmesi. Všetko nalejeme do teflónovej tortovej formy a dáme na cca 50 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

2

Polevu si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme dojčenskú vodu Lucka, pridáme ovocie, cukor a agar. Necháme 5 minút povariť a zmes opatrne vylejeme na tortu. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Anjelska torta
( 314 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)