12+ mesiacov

25 dlhých špaldových piškót
2 ks kyslá smotana
2 ks crème fraîche (tučnejčia verzia kyslej smotany)
35 PL brezového cukru / kokosového cukru / surového trstinového cukru, podľa chuti
veľa čerstvého ovocia / jahody, maliny, černice alebo marhule, nektarinky, čo máte radi a poruke
50 g masla
za hrsť posekaných kakaových bôbov (drte)
1 struk pravej vanilky
1
Všetky 4 smotany spolu vymixujeme dohladka s najemno pomletým cukrom a očisteným strukom vanilky alebo čistým vanilkovým práškom.
2
Pripravíme si jednu štvorcovú alebo kruhovú tortovú formu a do nej naspodok natrieme tenučkú vrstvu krému. Na ňu poukladáme piškóty tak, aby bola pokrytá celá plocha formy.
3
Pokračujeme s polovicou krému, ktorú rovnomerne rozložíme na piškóty. Dozdobíme ovocím a kakaovými bôbmi. Na to opäť piškóty krém a ovocie.
4
Posypeme kakaovými bôbmi, necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 4 hodiny a podávame. Najlepšie chutí lyžičkou priamo z formy. 🙂
Ingediencie
25 dlhých špaldových piškót
2 ks kyslá smotana
2 ks crème fraîche (tučnejčia verzia kyslej smotany)
35 PL brezového cukru / kokosového cukru / surového trstinového cukru, podľa chuti
veľa čerstvého ovocia / jahody, maliny, černice alebo marhule, nektarinky, čo máte radi a poruke
50 g masla
za hrsť posekaných kakaových bôbov (drte)
1 struk pravej vanilky
( 355 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)