10+ mesiacov
Hrušky umyjeme a pozdĺžne prerežeme na polovičky. Z každej polovičky hrušky vyberieme jaderník tak, aby v hruške ostala väčšia jamka, presne na minimozzarellu 🙂
Nenaplnené hrušky poukladáme na panvičku rezom dolu a opečieme ich na masle. Keď jemne zhnednú, otočíme ich, naplníme syrom, posypeme bylinkami a prikryjeme.
Syr sa v teplej hruške pod pokrievkou za chvíľu pekne roztečie.
Na panvičke roztopíme trochu masla a pridáme med. Touto hrejivou dobrotou ešte hrušky prelejeme a podávame.
Hrušky môžete pripravovať aj s inými syrmi. Pre dospelých odporúčame so syrom typu Niva a posypané orechmi.
Opečené hrušky podávame s čerstvou bagetou.
Ingediencie
Pokyny
Hrušky umyjeme a pozdĺžne prerežeme na polovičky. Z každej polovičky hrušky vyberieme jaderník tak, aby v hruške ostala väčšia jamka, presne na minimozzarellu 🙂
Nenaplnené hrušky poukladáme na panvičku rezom dolu a opečieme ich na masle. Keď jemne zhnednú, otočíme ich, naplníme syrom, posypeme bylinkami a prikryjeme.
Syr sa v teplej hruške pod pokrievkou za chvíľu pekne roztečie.
Na panvičke roztopíme trochu masla a pridáme med. Touto hrejivou dobrotou ešte hrušky prelejeme a podávame.
Hrušky môžete pripravovať aj s inými syrmi. Pre dospelých odporúčame so syrom typu Niva a posypané orechmi.
Opečené hrušky podávame s čerstvou bagetou.