Nič nie je jednoduchšie ako pripraviť toto „krupoto“ na rýchly obed či večeru.

1 hrnček krúp
po jednom kúsku: mrkva, stopkový zeler, petržlen, cibuľa a cesnak
šošovica uvarená vo vode alebo sterilizovaná v skle
1 PL olivového oleja
soľ a korenie
1
Vo vode podobne ako cestoviny uvaríme krúpy domäkka.
2
Na troške oleja opečieme cibuľku, cesnak a koreňovú zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. (Zeleninu použijeme podľa sezóny a/alebo obsahu chladničky.)
3
Osolíme, okoreníme a pridáme šošovicu, ktorú sme vopred uvarili tak ako krúpy.
4
Môžeme použiť aj červenú šošovicu.
5
Zeleninu podusíme cca 20 minút a máme to hotové.
6
Zmes zeleniny zmiešame s krúpami.
7
Pred podávaním dochutíme pár kvapkami olivového oleja a soľou či čerstvým korením alebo bylinkami.
Ingediencie
1 hrnček krúp
po jednom kúsku: mrkva, stopkový zeler, petržlen, cibuľa a cesnak
šošovica uvarená vo vode alebo sterilizovaná v skle
1 PL olivového oleja
soľ a korenie
( 1 330 zobrazení celkovo, 2 dnešných zobrazení)