AutorluckareceptyskKategória, , , , NáročnosťZačiatočník

8+ mesiacov

Ďalšia príležitosť, ako deťom pripraviť dar skorej jesene – tekvicu Hokkaido. Vyskúšajte originálnu obmenu granadíru, v ktorej zemiaky nahradíte práve týmto výživným plodom!

Dávky1 porcia
Čas prípravy20 minútDoba varenia30 minútCelkový čas50 minút
 ½ kg Hokkaido tekvička (priemer asi 15 cm)
 malá cibuľka
 1 PL olivového oleja
 500 ml dojčenskej vody Lucka
 cestoviny
 pažítka/cherry paradajky/paprika
1

Tekvičku rozkrájame na mesiačiky a z každého mesiačika dáme škrabkou na zemiaky dole vrchnú šupu. Potom každý mesiačik tekvice rozkrájame na malé kocky asi 1,5 - 2 cm hrubé.

2

Na panvici si opražíme do ružova cibuľku a pridáme kúsky tekvice. Za občasného premiešania dusíme až kým kúsky tekvice nezmäknú (približne 15 - 20 min.).

3

Uvaríme obľúbený tvar cestovín v dojčenskej vode Lucka a premiešame s mäkučkými kúskami tekvice. Pre menšie deti (8 mesiacov) môžeme tekvicu rozmixovať na omáčku.

Náš tip: Ako motiváciu k jedlu pre nepapkáčov môžeme na tanieri spraviť malé zdravé strašidielko. Z koktailových paradajok urobíme očká, z papriky ústa a poriadne rozstrapatené vlásky sa dajú spraviť z byliniek či pažítky.

Ingediencie

 ½ kg Hokkaido tekvička (priemer asi 15 cm)
 malá cibuľka
 1 PL olivového oleja
 500 ml dojčenskej vody Lucka
 cestoviny
 pažítka/cherry paradajky/paprika

Pokyny

1

Tekvičku rozkrájame na mesiačiky a z každého mesiačika dáme škrabkou na zemiaky dole vrchnú šupu. Potom každý mesiačik tekvice rozkrájame na malé kocky asi 1,5 - 2 cm hrubé.

2

Na panvici si opražíme do ružova cibuľku a pridáme kúsky tekvice. Za občasného premiešania dusíme až kým kúsky tekvice nezmäknú (približne 15 - 20 min.).

3

Uvaríme obľúbený tvar cestovín v dojčenskej vode Lucka a premiešame s mäkučkými kúskami tekvice. Pre menšie deti (8 mesiacov) môžeme tekvicu rozmixovať na omáčku.

Notes

Hokkaido granadír
( 1 404 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)