Bulgur si uvaríme podľa návodu na obale (autorka dala jeden hrnček bulguru a zaliala dvomi hrnčekmi vody). Privedieme k varu, varíme cca 2 minúty.
Stiahneme z ohňa a necháme odstáť pod pokrievkou asi 20 minút.
Na panvicu si dáme lyžicu olivového oleja, na ktorom osmažíme jednu jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska. Následne pridáme hrášok a červenú papriku, ktorú sme si nakrájali na tenké pásiky.
Ochutíme soľou, prípadne trochou korenia.
Následne podlejeme malým množstvom vody, aby sa nám zelenina udusila.
Keď je hrášok aj paprika mäkká a voda sa odparí, odstavíme z ohňa a primiešame hotový bulgur. My sme namiesto kapie použili čerstvé cherry paradajky.
Kuracie prsia si osolíme a pridáme korenie podľa chuti (my sme dali sladkú papriku, tymian a granulovaný cesnak).
Na grilovacej panvici mäsko sprudka po oboch stranách opečieme, aby sa zatiahlo a ostalo zvnútra šťavnaté.
Následne vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme 10 až 15 minút.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a podávame so zeleninovým bulgurom ako teplý šalát.
Môžeme podávať aj s ľubovoľným listovým šalátom.
Ingediencie
Pokyny
Bulgur si uvaríme podľa návodu na obale (autorka dala jeden hrnček bulguru a zaliala dvomi hrnčekmi vody). Privedieme k varu, varíme cca 2 minúty.
Stiahneme z ohňa a necháme odstáť pod pokrievkou asi 20 minút.
Na panvicu si dáme lyžicu olivového oleja, na ktorom osmažíme jednu jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska. Následne pridáme hrášok a červenú papriku, ktorú sme si nakrájali na tenké pásiky.
Ochutíme soľou, prípadne trochou korenia.
Následne podlejeme malým množstvom vody, aby sa nám zelenina udusila.
Keď je hrášok aj paprika mäkká a voda sa odparí, odstavíme z ohňa a primiešame hotový bulgur. My sme namiesto kapie použili čerstvé cherry paradajky.
Kuracie prsia si osolíme a pridáme korenie podľa chuti (my sme dali sladkú papriku, tymian a granulovaný cesnak).
Na grilovacej panvici mäsko sprudka po oboch stranách opečieme, aby sa zatiahlo a ostalo zvnútra šťavnaté.
Následne vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme 10 až 15 minút.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a podávame so zeleninovým bulgurom ako teplý šalát.
Môžeme podávať aj s ľubovoľným listovým šalátom.