AutorluckareceptyskKategória, NáročnosťZačiatočník
Dávky1 porcia
Čas prípravy10 minút
Na 4 – 6 porcií POTREBUJEME:
 1 PL olivového oleja
 1 jarná cibuľka
 150 g mrazeného hrášku
 ½ červenej papriky/kapie

 1 hrnček (cca 150 g) bulguru
 2 kúsky kuracích pŕs
 Štipka soli, papriky, cesnaku a tymianu
 listový šalát
 cherry rajčiny
Príprava výživného bulguru
1

Bulgur si uvaríme podľa návodu na obale (autorka dala jeden hrnček bulguru a zaliala dvomi hrnčekmi vody). Privedieme k varu, varíme cca 2 minúty.

2

Stiahneme z ohňa a necháme odstáť pod pokrievkou asi 20 minút.

3

Na panvicu si dáme lyžicu olivového oleja, na ktorom osmažíme jednu jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska. Následne pridáme hrášok a červenú papriku, ktorú sme si nakrájali na tenké pásiky.

4

Ochutíme soľou, prípadne trochou korenia.

5

Následne podlejeme malým množstvom vody, aby sa nám zelenina udusila.

6

Keď je hrášok aj paprika mäkká a voda sa odparí, odstavíme z ohňa a primiešame hotový bulgur. My sme namiesto kapie použili čerstvé cherry paradajky.



a kuracieho mäska
7

Kuracie prsia si osolíme a pridáme korenie podľa chuti (my sme dali sladkú papriku, tymian a granulovaný cesnak).

8

Na grilovacej panvici mäsko sprudka po oboch stranách opečieme, aby sa zatiahlo a ostalo zvnútra šťavnaté.

9

Následne vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme 10 až 15 minút.

10

Mäso nakrájame na menšie kúsky a podávame so zeleninovým bulgurom ako teplý šalát.

11

Môžeme podávať aj s ľubovoľným listovým šalátom.


Ingediencie

Na 4 – 6 porcií POTREBUJEME:
 1 PL olivového oleja
 1 jarná cibuľka
 150 g mrazeného hrášku
 ½ červenej papriky/kapie

 1 hrnček (cca 150 g) bulguru
 2 kúsky kuracích pŕs
 Štipka soli, papriky, cesnaku a tymianu
 listový šalát
 cherry rajčiny

Pokyny

Príprava výživného bulguru
1

Bulgur si uvaríme podľa návodu na obale (autorka dala jeden hrnček bulguru a zaliala dvomi hrnčekmi vody). Privedieme k varu, varíme cca 2 minúty.

2

Stiahneme z ohňa a necháme odstáť pod pokrievkou asi 20 minút.

3

Na panvicu si dáme lyžicu olivového oleja, na ktorom osmažíme jednu jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska. Následne pridáme hrášok a červenú papriku, ktorú sme si nakrájali na tenké pásiky.

4

Ochutíme soľou, prípadne trochou korenia.

5

Následne podlejeme malým množstvom vody, aby sa nám zelenina udusila.

6

Keď je hrášok aj paprika mäkká a voda sa odparí, odstavíme z ohňa a primiešame hotový bulgur. My sme namiesto kapie použili čerstvé cherry paradajky.



a kuracieho mäska
7

Kuracie prsia si osolíme a pridáme korenie podľa chuti (my sme dali sladkú papriku, tymian a granulovaný cesnak).

8

Na grilovacej panvici mäsko sprudka po oboch stranách opečieme, aby sa zatiahlo a ostalo zvnútra šťavnaté.

9

Následne vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme 10 až 15 minút.

10

Mäso nakrájame na menšie kúsky a podávame so zeleninovým bulgurom ako teplý šalát.

11

Môžeme podávať aj s ľubovoľným listovým šalátom.


Notes

Výživný bulgur s kuracím mäskom

( 141 zobrazení celkovo, 1 dnešných zobrazení)